To je to što me zanima!

Pokrenuo gliser uz obalu kod Poreča i teško ozlijedio dijete. Odmah su uhitili Nijemca (45)

Nijemca sumnjiče da je počinio kazneno djelo ugrožavanje posebnih vrsta prometa, nakon što je pokrenuo motor na gumenjaku i kod Poreča ozlijedio dijete
Vidi originalni članak

Dijete iz Njemačke teško je ozlijeđeno u nesreći kod Poreča u utorak poslijepodne, javlja istarska policija.

Kod otočića Orada u porečkom akvatoriju, Nijemac (45) je oko 15 sati pokrenuo vanbrodski motor na gumenjaku i to na udaljenosti oko 20 metara od obale. Pritom je propelerom motora ozlijedio dijete, koje je tamo plivalo.

HEROJSKA AKCIJA Drama na moru kod Vodica: Poljacima tonuo gliser, voda je ulazila... Spasili su ih ribari!

Zbog zadobivenih ozljeda, dijete je prevezeno u pulsku bolnicu, gdje su utvrdili da je teže ozlijeđeno te su ga zadržali na liječenju.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, policija će protiv 45-godišnjeg njemačkog državljanina podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državom odvjetništvu.

BRZA AKCIJA KOD KRNICE Talijanku (63) spasili istarski policajci. Propeler joj zahvatio nogu, hitno je vozili do bolnice

A u ponedjeljak su policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale) u moru kod Raba zatekli 57-godišnjaka i 55-godišnjaka, a u moru kod Novalje 41-godišnjaka i 55-godišnjaka, talijanske državljane.

Svoj četvorici su zbog utvrđenih prekršaja izdani prekršajni nalozi na iznos od 400 eura.

Iz policije upozoravaju građane i turiste da gliseri mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale te ih pozivaju da se radi zaštite kupača i ronioca pridržavaju te odredbe, a kupače upozoravaju da ne plivaju na udaljenosti većoj od 100 metara od obale te na prostorima koji predstavljaju plovni put.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • liliZG2.0 17.08.2023.

    zanimljivo kak niti riječi više o riječkom kapetanu koji je ubio kuhara na ribarskom brodu.... niti riječi.....

  • EmilCandor 16.08.2023.

    U Zagrebu su 90-ih bili organizirani dvosatni tečajevi, na kojem dobiješ dozvolu za upravljanje motornim čamcima, gliserima i manjim brodicama. Ljudi s takvim certifikatima uzrokuju ovakve nesreće.  

  • EmilCandor 16.08.2023.

    Zabranite strancima korištenje glisera i brodova, bez posade s certifikatom hrvatske pomorske uprave, odnosno naših dečki koji znaju upravljati plovilima. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare