To je to što me zanima!

Pokus S. Koreje bio je jak poput bombe na Hirošimu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda pozvao je S. Koreju na dijalog. Pokus je uzrokovao potres snage 4,7 stupnjeva prema Richterovoj ljestvici
Vidi originalni članak

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon rekao je u ponedjeljak za posjeta Danskoj da je jako zabrinut zbog sjevernokorejskoga nuklearnog pokusa i da pomno prati stanje. Još je jedanput pozvao Sjevernu Koreju na dijalog. Snaga sjevernokorejskoga nuklearnog pokusa, izvedena u ponedjeljak, bila je od 10 do 20 kilotona, otprilike kao i bomba bačena na Hirošimu. Pokus je uzrokovao potres snage 4,7 stupnjeva prema Richterovoj ljestvici.
Predsjednik SAD-a, Barack Obama izrazio je zabrinutost zbog poteza S. Koreje te njenih konstantnih napora u razvoju nuklearnog oružja. Time, kaže Obama, pojačavaju napetosti, prijete stabilnosti u regiji, međunarodnom miru i sigurnosti te krše međunarodne zakone.
- Sjeverna Koreja neće naići na prihvaćanje ostalih država sve dok ne odustane od potrage za oružjem za masovno uništenje - rekao je Obama.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mayhem26 26.05.2009.

    Ma ameri,rusi i francuzi smiju imati nuklearni program,a koreja nesmije.Tko to kaze?Mislim nije u redu to sto radi koreja,ali sto vise takvog oružja to ce biti veci mir u svijetu zar ne?Uostalom koreja to radi kako bi se obranila od Kine koliko sam ja shvatio...........

  • boresky 25.05.2009.

    Nek se malo i ameri useru u gaće!!!Ispalo je da više nisu broj 1 po sili u svijetu.Ako se S.Koreja,Rusija i Iran udruže,ameri su voda.

  • tužni šokac 25.05.2009.

    ma uvijek u svijetu ima bisera od zemalja i od njihovih vođa pa i u južnoj ameriici a i kod nas

Komentiraj...
Vidi sve komentare