To je to što me zanima!

Pokušaj drugi: Snowden će na kraju ipak tražiti azil u Rusiji

Gospodin Snowden hipotetski bi mogao ostati u Rusiji, ali ako prvo potpuno zaustavi aktivnosti koje štete našim američkim partnerima, poručili su iz Kremlja
Vidi originalni članak

Bjegunac i zviždač Edward Snowden u petak se na aerodromu u Moskvi sastao s grupama za ljudska prava i odvjetnicima. U javnosti se pojavio prvi put u posljednja tri tjedna, piše BBC.

Rekao je kako traži azil u Rusiji jer nije bio u mogućnosti otputovati u Latinsku Ameriku, gdje mu je Venezuela odobrila azil.

Od prethodne prijave u Moskvi odustao je kada su vlasti poručile da može ostati ako prekine otkrivati tajne američke informacije. Kremlj je svoj stav ponovio i u petak. 

- Gospodin Snowden hipotetski bi mogao ostati u Rusiji, ali ako prvo potpuno zaustavi aktivnosti koje štete našim američkim partnerima i američko-ruskim odnosima, i drugo, ako to sam zatraži -  rekao je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov.

Iz Bijele kuće su poručili da je i njihov stav kao prije i da se Snowdena treba vratiti u SAD gdje bi se trebao suočiti sa optužbama. Dogovoren je i telefonski razgovor Baracka Obame i Vladimira Putina, a glavna tema bit će upravo Snowden.

Podsjetimo, Sjedinjene Američke Države podignule su optužnicu protiv Snowdena, a optužen je za krađu državnog vlasništva, nedozvoljenu objavu podataka o nacionalnoj obrani i svjesnu objavu povjerljivih podataka, a svaka od optužbi nosi maksimalnu kaznu od 10 godina zatvora. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • funkyshizzle93 13.07.2013.

    http://www.nytimes.com/2013/07/14/world/europe/edward-snowden-asylum.html?hp&_r=0 I ovdje, ima još, JOJ TA CENZURA

  • funkyshizzle93 13.07.2013.

    Ajde 24 sata skulirajte se, VIDEO njegovog obraćanja je ovdje http://rt.com/news/snowden-meets-rights-activists-013/

  • mariocalabrese 13.07.2013.

    Moze biti posten i hrabar Lik je popusio gdje god se sakrije pronaci ce ga Ljigavci !

Komentiraj...
Vidi sve komentare