To je to što me zanima!

Pokušao uzletjeti zmajem, pao je na stijene i na mjestu umro

Muškarac nije uspio zmajem uzletjeti na brdu Tić u zaleđu Crikvenice te je pao na stijene na nepristupačnom terenu. Odmah su pozvali Hitnu pomoć i GSS
Vidi originalni članak

Muškarac (40) iz Opatije je u subotu oko 16 sati na brdu Tić iznad Triblja u zaleđu Crikvenice pokušao zmajem uzletjeti na uzletištu za paraglajdere, no nije uspio te je pao na stijene na nepristupačnom terenu. Odmah je pozvana Hitna pomoć i GSS. Prema neslužbenim informacijama, muškarac je na mjestu poginuo.

Opatijac je poletio sa zmajarskog starta, a zmaj nije dobro zakačio te je 150 metara nakon polijetanja pao. Liječnik je helikopterom došao na mjesto nesreće, a muškarca su prijatelji na rukama nosili te su mu podvezali mnogobrojne otvorene prijelome kako bi mu pomogli. Liječnik je muškarca neko vrijeme pokušavao reanimirati. 

Gorska služba spašavanja iz Rijeke izvijestila je kako je na teren izašlo devet spasioca. Opatijcu su pokušali pomoći i zmajari iz kluba Krila Kvarnera. Pilot je inače bio iskusan zmajar.

- Policija je napravila očevid i ustavljeno je kako se radi o nesreći. Čovjek je bio ovlašten za let. Sam je sebe provjerio i propustio je nešto s opremom. Od uzletišta do mjesta pada je 82 metra razlike - rekao je zamjenik županijskog odvjetnika Igor Bijelić. 

Mađarski državljanin (60) je u ožujku ove godine pao s paraglajderom kraj Triblja te je teško stradao. Kod doskoka je zapeo za žice dalekovoda te je ostao visjeti na konopima za letenje, nakon čega je pao na tlo te je zadobio ozljede opasne po život.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • NezgodanProblematican 19.06.2012.

    R.I.P.

  • marina_c 17.06.2012.

    Poštovani, čovjek o kojem pišete imao je prekrasan život i volio je svoju 11-mjesečnu kćerkicu i mene, svoju suprugu. Molim Vas da prema tome budete obzirni sa svojim komentarima.

  • ŠimoŽgela 17.06.2012.

    hm...kad ce netko zaliti covjeka koji umre radeci da bi prehranio obitelj....a ne samo one koji iz obijesti i gluposti riskiraju jedino sto imaju....steta je svakog izgubljenog zivota ali ovakvi ljudi sumnjam da su svoj dovoljno cijenili,kakav god on bio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare