To je to što me zanima!

Pokvario se novi vlak koji su trebali danas pustiti u promet

Novi elektromotorni vlak za prigradski prijevoz koji su u petak u promet trebali pustiti Kosor i Bandić pokvario se uoči kretanja s Glavnog kolodvora prema Vrbovcu
Vidi originalni članak

Novi elektromotorni vlak za prigradski prijevoz koji su u petak u promet trebali pustiti premijerka Jadranka Kosor i gradonačelnik Milan Bandić pokvario se uoči kretanja s Glavnog kolodvora prema Vrbovcu.

Došlo je do proboja glavnog visokonaponskog prekidača zbog čega su zakazala pomoćna napajanja te je puštanje vlaka u promet odgođeno za idući tjedan.

– Uporabnu dozvolu za vlak dobili smo 1. srpnja. Vlak je predviđen da vozi 160 km na sat, a mi smo ga opterećivali i sa 35 tona sačme kako bismo simulirali vožnju vlaka pod punim teretom. Do danas je prešao 5000 km, no dogodio se taj incident koji se mogao dogoditi bilo kad i bilo gdje – kazao je Ivan Tolić, predsjednik uprave Gredelja koji je s Končarom izradio vlak.

S obzirom na to da je nastali kvar u Končarovoj ingerenciji, Josip Crnavić iz uprave te tvrtke kazao je da će za otklanjanje kvara trebati nekoliko dana.

– Zakazao je uređaj renomiranog proizvođača Secherona iz Švedske. Vlak nismo pustili iz sigurnosnih razloga – kazao je Crnavić.


Idi na 24sata

Komentari 22

  • mladi kondukter 27.08.2011.

    ovi novinari nemaju pojma o kojem se vlaku radi pa šutnu bilo kakvu sliku vlaka :)

  • klinac51 27.08.2011.

    Kakav Crnavić Josip, radi se o Crn alić Jusufu. NOVINARI?

  • Win32 27.08.2011.

    Made in Končar...

Komentiraj...
Vidi sve komentare