To je to što me zanima!

Polančec je šef zločinačke skupine ili žrtveno janje?

Optužnica za Podravku je najozbiljnija jer je prvi put visoki državni dužnosnik iz Hrvatske označen kao mozak operacije u kriminalnim radnjama
Vidi originalni članak

USKOK je podignuo novu optužnicu protiv bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca. Kako je rekao njegov odvjetnik Anto Nobilo, Polančec je označen šefom zločinačke organizacije koja je namjeravala preuzeti Podravku. Kao potpredsjednik Vlade koji odlučuje o prodaji 26 posto Podravke, navodno je povezao ostale okrivljenike te su zajedno, od 2005. do 2009., prehrambenu tvrtku oštetili za više od 400 milijuna kuna. U spisu koji ima oko 40.000 stranica terete ga i da je, kako bi prikrio nezakonite radnje, tražio od tvrtke Gradec da prizna 10 milijuna kuna dugovanja, iako dug nije postojao. Ovo je treća optužnica koju je Polančec “zaradio” otkad je napustio mjesto u Vladi. Optužuju ga još za nepotrebnu studiju plaćenu pola milijuna kuna i postavljanje reflektora na nogometnom stadionu u rodnim Đelekovcima. Protiv njega vodi se i istraga oko jeftinije prodaje HEP-ove struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju. No optužnica za malverzacije u Podravci zasigurno je najozbiljnija jer se prvi put visokog državnog dužnosnika označava kao direktnog nalogodavca za nezakonite radnje. Polančec, koji je izašao iz pritvora, optužnicu nije komentirao, no svoju stranu priče vjerojatno će ispričati na sudu. Pozadinu oko uhićenja Polančec će možda opisati u knjizi "Pisma iz Remetinca", koju je počeo pisati u zagrebačkom pritvoru. Bivši potpredsjednik Vlade oduvijek je tvrdio da je nevin i da ništa nije radio bez blagoslova nadređenih. Ako je Polančec bio mozak cijele operacije, kako je moguće da godinama nitko od njegovih šefova ili nadzornih službi nije primijetio kriminal u Podravci i HEP-u, državnim tvrtkama? Je li moguće da je zaista potpuno sam osmislio plan preuzimanja Podravke i ostala zlodjela koja mu se stavljaju na teret ili je za svoje radnje imao nalog ili barem prešutnu podršku vrha vlasti?

HORVAT NE PRIČA O PODRAVCI, SAMO O TRASH FESTIVALU
Na otvorenju Trash Film Festivala u Varaždinu u zlatnom sakou pojavio se Milan Horvat, bivši šef uprave Fime i jedan od osmero optuženika u aferi Manager.
– Sako su mi darovali dečki iz Trash udruge. Oni nose srebrne, a ja sam ponosni vlasnik jedinog zlatnog sakoa jer je do ove godine Fima bila najveći sponzor – rekao je Horvat.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • konjina 10.09.2010.

    plavi cvijet molim te reci da cijeloj vladi prodamo njihovu imovinu nemožemo pronaći 400.000 000 kuna

  • tužni šokac 10.09.2010.

    nije baja crveni bio sam neka pjeva tko je sve sudjelovao ili držao svijeću

  • dbanon_ri 10.09.2010.

    Niti jedan od njih na veliku žalost neće završit na robiji. ova farsa s njima je samo radi statističkog istraživanja tko je koga za koliko...

Komentiraj...
Vidi sve komentare