To je to što me zanima!

Polančec rekao da će TLM vratiti dug, pa ga oprostili

Polančec je na sjednici Vlade 2007. rekao da će dionice TLM-a prodati po kunu, a ponuđač mora osigurati vraćanje obveza. Ubrzo je dug oprošten
Vidi originalni članak

Damir Polančec izjavio je potkraj 2007. godine, kada se u Vladi odlučivalo o prodaji TLM-a, kako će ponuđač osigurati da ta tvrtka vratiti sve dugove državnim vjerovnicima. Nedugo nakon tog obećanja, Vlada je otpisala sve dugove uključujući 150 milijuna kuna prema HEP-u, piše Jutarnji list. Na snimci, nakon uvodnog govora bivšeg premjera Ive Sanadera, na 275. sjednici Vlade riječ preuzima Damir Polančec. On ističe da će dionice TLM-a prodati po cijeni od jedne kune, a obveza je ponuđača da osigura tvrtki da podmiri obveze prema svim državnim vjerovnicima te da osigura zamjenska jamstva za kredite pokrivene državnim jamstvima u visini od 10 milijuna eura i da izvrši ulaganja. Polančec je, piše Jutarnji, u utorak ispitan u USKOK-u u vezi prikrivanja 10,7 milijuna kuna izvučenih iz Podravke. Bivši potpredsjednik vlade branio se šutnjom. Polančec navodno tvrdi da je "žrtva politike" i da je samo provodio političku odluku Vlade.

ADRIALU OPROŠTENI DUGOVI, UBIG NUDIO PLATITI DUGOVE
U ugovoru o privatizaciji TLM-a stoji da je Adrial konzorciju (Dalekovod,Konstruktor, Feal, Aluflex Pack te Zagreb-Montaža) država otpisala dugove TLM-a prema državnim tvrtkama te i dugove prema Ministarstvu financija, Splitskoj banci i West LB-u u popust od 99 posto, objavio je Večernji. Jedan posto dugova morali su podmiriti u roku od 30 dana. Konzorcij UBIG iz Litve za 80 posto dionica je nudio 32,46 mil. kuna i preuzimanje 550 milijuna kuna dugova. Ukupni dugovi su te 2007. bili 1,5 milijardi kuna. UBIG se žalio na odluku o prodaji jer su smatrali da je njihova ponuda bila bolja. Polančec je, piše Večernji, tada i priznao da je strana ponuda bila bolja, no da su se odlučili za domaći konzorcij.

Poslušajte snimku 275. sjednice Vlade OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Tomikchr 11.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Tomikchr 11.05.2010.

    Prvo ovako da razjasnimo-ne branim gosp. Polančeca ali da je samo on kriv za navedene afere nije točno. Nemože jedan čovjek odlučivat o tome kome će isplatiti a kome neće toliku svotu novca.Svi su oni krivi i svi trebaju u ćuzu. Počevši od Sanadera.Njega sada nitko ne dira.Vlado krojite i provodite zakon-GDJE JE SAD SANADER KOJI NAS JE DOVEO U OVO GOVNO?

  • mali_svizac 11.05.2010.

    Joj pa znate kako to ide: netom prije završetka suđenja Rumenku izbit će neka nova afera koja nema veze s njim. Oči javnosti bit će npr. na Šukeru, Primorcu ili bilo kojem od tih klaunova, a za to vrijeme će Rumenko dobiti 2 god. uvjetno i to je to, pa se ponovo baca u lopovluk. Kruha i igara...pa znali su stari Rimljani, gdje ne bi HDZ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare