To je to što me zanima!

Polančec traži da o struji svjedoče Kosor i Sanader

Nobilo se pita tko vjeruje da su Mravak i Polančec sami odlučivali o pitanjima poput cijene struje. Protiv D. Polančeca su podigli i prvu optužnicu
Vidi originalni članak
Odvjetnik Damira Polančeca, Anto Nobilo, izjavio je da Polančec traži da o sumnjivoj trgovini strujom svjedoče i članovi užeg kabineta tadašnje Vlade, odnosno Ivo Sanader i Jadranka Kosor te još neki ministri. Nobilo se pita tko može vjerovati da su Polančec i Ivan Mravak sami odlučivali o tako važnim pitanjima, poput cijene struje. Dodao je da je iza tih odluka morala stajati Vlada, ili barem uži kabinet, piše Večernji list. Dodao je da će iskoristiti mogućnost novog Zakona o kaznenom postupku i u sklopu istrage koju provodi obrana pozvati na saslušanje Sanadera, Kosor, Šukera i druge. Uvjeren je i da će se odazvati pozivu na svjedočenje.
Nobilo smatra da bi ovo mogao biti najveći predmet u hrvatskoj kaznenopravnoj povijesti.
- Nisu svjesni što su otvorili. Ili jesu pa je premijerka, polazeći od toga da je njezina briga kao potpredsjednice Vlade bila socijala, odlučila ovim putem počistiti sve oko sebe u HDZ-u - kaže Nobilo.
Na Nobilovu najavu o svjedočenju u Banskim dvorima je reagirala i premijerka Kosor, koja je rekla kako ne misli komentirati izjave bilo kojeg odvjetnika.

PODIGLI PRVU OPTUŽNICU PROTIV POLANČECA
USKOK je pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv Željka Dražića, predsjednika uprave Zagreb-Montaže, Tomislava Andabake, voditelja projekta Sky office u Zagrebu i Damira Polančeca  zbog postavljanja reflektora na igralištu NK Osvita u Đelekovcu. Prema optužnici, zbog novih reflektora je nogometnom klubu pripalo oko 230.000 kuna protupravne imovinske koristi, piše Večernji list. Polančeca terete da je od 2008. godine do 2010. sa Željkom Obranom, direktorom koprivničke tvrtke Eltegro, dogovorio kako će oni postavljati reflektore. Nakon toga je tražio od Dražića da Zagreb-Montaža plati Eltegru za obavljene radove. Za izdavanje računa se po optužnici dogovorio s Andabakom. Na računu je bilo naznačeno da se ispostavlja za radove na Sky officeu iako ih nije obavio Eltegro. Andabaka je potpisao račun, a s koprivničkom tvrtkom je Dražić sklopio fiktivni ugovor o radovima s datumom 17. 4. 2008. Eltegro i Zagreb-Montaža nisu nikada bili u poslovnom odnosu, a na račun Eltegra su uplatili više od 350.000 kuna. Andabaka je trag novca prikrio tako da je od Željka Obrana tražio da umjesto računa izdanog 10. svibnja 2008. godine ispostavi tzv. privremenu situaciju i potpiše novi ugovor.
Idi na 24sata

Komentari 24

  • stari mudrac 10.05.2010.

    kosor i sanader, znači zato je remetinec renoviran ! ! !

  • koprc 10.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • 10.05.2010.

    pocelo je! dao Bog da pravedno i zavrsi!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare