To je to što me zanima!

Polančecu nova optužnica za malverzacije u Podravki

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Manager: Polančeca i još sedmoricu optuženih tereti se da su od 2005. do 2009. malverzacijama oštetili Podravku za više od 400 milijuna kuna
Vidi originalni članak

USKOK je podigao optužnicu protiv bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i još sedmorice za slučaj Manager. Terete ga da je kao potpredsjednik Vlade i čelnik HFP-a, koji odlučuje o prodaji 26 posto Podravke, povezao ostale okrivljenike kako bi raznim malverzacijama preuzeli tvrtku, čime su je od 2005. do listopada 2009. oštetili za nešto više od 400 milijuna kuna. Skupinu terete za zloporabu položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na zloporabu položaja i ovlasti te nezakonito posredovanje.
- U posljednjih mjesec dana Polančec je od običnog sudionika prerastao u šefa zločinačke organizacije - kazao je za Večernji list odvjetnik Anto Nobilo. Dodao je kako se njegova klijenta do ljeta spominjalo tek periferno i to u kasnijoj fazi zbog ostvarivanja kontakta s MOL-om i OTP bankom. U spisu, koji ima čak 40.000 stranica, Polančeca terete i da je lani, koristeći svoj autoritet, kako bi prikrio radnje, od tvrtke Gradec Križevci tražio da prizna 10 milijuna kuna duga prema Podravci, iako je znao da dug ne postoji. Uz Polančeca USKOK je optužio i bivše čelnike Podravke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića, Sašu Romca, vlasnika i direktora SMS-s Srđana Mladinića, suvlasnika Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića. Polančeca su već optužili da je vukovarskom odvjetniku isplatio 500.000 kuna za nepotrebnu studiju te da je naložio da se krivotvori dokumentacija za postavljanje reflektora na stadionu u Đelekovcu.

MARINCA JE HRABRIO SMS PORUKAMA
Prije nego su ga uhitili Darko Marinac SMS-ovima je dobivao podršku od Polančeca. Kako piše Jutarnji list 15. rujna 2009. napisao mu je “Darko, znam da vam nije lako, ali ovo sada morate izdržati”. Šest dana kasnije Polančec mu je poručio: “Mislim da ste odradili veliki posao i dobar dio tereta uzeli na svoja leđa”.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • BUDA 09.09.2010.

    Ma kakvo suđenje.Nek prizna ko je sve bio u kombinaciji i na vješala s njim,za primjer drugima

  • Marioko 09.09.2010.

    Procelavi rumenko.........hahaha da bar ode u zatvor.......u jedno je siguran ni tam ga nitko nece guzit....pa na sta to lici on hahahaha

  • 09.09.2010.

    tresla se brda,rodio se mis,moj narode od svega nece biti NIS.

Komentiraj...
Vidi sve komentare