To je to što me zanima!

Policajci i odvjetnica 'sređivali' hrvatske dokumente strancima: Zaradili oko 240.000 eura!

Zločinačku organizaciju koja je od početka prošle do studenoga ove godine na lažnim dokumentima zaradila oko 240.000 eura, navodno je okupio 49-godišnjak
Vidi originalni članak

Policija i Uskok priveli su peteročlanu zločinačku organizaciju, među kojima i dvojicu policajaca te odvjetnicu, zbog sumnje da su osobama iz Srbije i drugih država omogućavali da krivotvorenom dokumentacijom steknu hrvatske osobne i putne isprave.

Zločinačku organizaciju koja je od početka prošle do studenoga ove godine na lažnim dokumentima zaradila oko 240.000 eura, navodno je okupio 49-godišnjak, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

REFORMA CIJELOG SUSTAVA 'Policajci će se snimati, neće samo MUP izdavati dokumente'

Uskok je izvijestio da je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice okrivljenika.

Istražitelji tvrde da je sa za sada nepoznatim članovima zločinačkog udruženja, posredstvom četvrtoosumnjičenog angažirao dvojicu brodsko-posavskih policajaca koji su vadili podatke iz informacijskog sustava MUP-a o hrvatskim državljanima kojima nisu izdane osobne i putne isprave.

Temeljem dobivenih podataka iz službenih evidencija MUP-a, prvoosumnjičeni je "putem nepoznatih osoba" nabavio neoriginalne talijanske i španjolske putovnice kao i druge isprave s umetnutim fotografijama podnositelja zahtjeva. Nakon toga bi organizirao dolazak i boravak zainteresiranih osoba na području Hrvatske.

ŠTETA VEĆA OD 90.000 KUNA Krivotvorio dokumente da bi 'legalno' sjekao tuđe šume...

U zločinačko udruženje angažirao je i trećeosumnjičenu odvjetnicu, koja je u većini slučajeva, temeljem specijalne punomoći, klijentima pružala pomoć kod podnošenja zahtjeva u žurnim postupcima.

Podnositelji su pritom, zajedno sa osumnjičenom odvjetnicom, prilagali neoriginalne putne i osobne isprave Italije, Španjolske i tzv. Roma password, zajedno a prethodno pribavljenim rodnim listom i hrvatskom domovnicom.

Temeljem takve dokumentacije djelatnici policijskih uprava ili postaja su, nemajući razloga za sumnju u istinitost podataka, u žurnim postupcima izdavali isprave preuzetih identiteta hrvatskih državljana. U većini slučajeva temeljem prethodno sačinjenih specijalnih punomoći osumnjičenoj odvjetnici koja je potom tako ishodovane isprave predavala klijentima.

OSIJEK Lažirao dokumente i tako si sredio braniteljsku mirovinu

Nakon toga prvoosumnjičeni je od najmanje 16 osoba koje su dobile hrvatske isprave preuzeo "najmanje 240 tisuća eura u vidu nagrade za članove zločinačkog udruženja". Osim toga osumnjičen je i da je organizirao odlazak iz Hrvatske osoba koje su prevarom preuzeli identitete hrvatskih državljana.

Ravnateljstvo policije izvijestilo je da je u realizaciji akcije Sigillum sudjelovalo 50 pripadnika kriminalističke i interventne policije. Provedeno je 13 pretraga, a zaplijenjen je luksuzni mercedes i velik broj krivotvorene dokumentacije, najviše domovnica i rodnih listova.

Uhićeni su predani pritvorskom nadzorniku, a dvojica osumnjičenih policajaca su u četvrtak udaljena iz službe.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • 16.11.2020.

    Direktno ugrožavanje domovinske sigurnosti 🤔 doživotni zatvor

  • cvat 14.11.2020.

    takih organizacija u Hrvatskoj koliko hoćeš a osude nokog ,Kutle vam se smij,Vidošević vam se smije ,Sanader ,Čobankovi i tako tisuće,pa javna nabava -organizacija ,kad neki od njih kupi firmu svi te proizvode moraju svi kupiti ili kazna ( to nije zloćinačka organizacija) kao vatrogasni aparat od 2 kile u službenom osobnom autu -kazna  i do 15.000kn jedini u svijetu ,razdjelnici sad ovaj resiver za DVHD ( ja kupio ali nema certifikat od OIV ) samo odabrani mogu prodavati a mi plaćamo pretplatu i još moramo kupiti njihov ( odnisno od onih kojima su se udružili ) i tako mogu  milione primjera KAD JE KRAJ?

  • Squadron de la Muerte 14.11.2020.

    ODAVNO sam komentirao ove veleizdajnike sto su podjelili Hrvatske putovnice balkanskim kriminalcima i lopovima za novac ! No PROBLEM cak sada nije u njima vec treba gledati konacno RJESENJE ...da Hrvatske vlasti PONISTE sve te putovnice koje su na ovakav nacin izdane u ruke onih koji pljackaju, vrse kriminal, blate ugled Hrvatske !! Za ove koji su izdavali Hrvatske putovnice "stranim drzavljanima " za novac ...dozivotna robija !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare