To je to što me zanima!

Policija BiH istražuje kako je prodana imovina u RH

Financijska policija BiH otvorila je istragu o načinu prodaje i iznajmljivanju odmarališta u RH koja su prije bila vlasništvo bosanskohercegovačkih tvrtki
Vidi originalni članak

Dnevni avaz navodi kako je istraga pokrenuta na zahtjev Sindikata BiH, čiji je predsjednik kazao kako postoji opravdana sumnja da je prodajom ovakvih objekata i zbog nepostojanja odgovarajućih međudržavnih ugovora nanesena velika materijalna šteta Sindikatu BiH, ali i državi.
- Naši inspektori počeli su provjere na koji je način uopće bilo moguće prodati ili iznajmiti odmarališta u Gracu i Podgori - kazao je glavni inspektor Financijske policije Federacije BiH Zufer Dervišević. Prema tvrdnjama iz Sindikata BiH, nema dokaza da je novac dobiven od prodaje ili najma nekadašnjih sindikalnih odmarališta završio na računima stvarnih vlasnika tih objekata.
Sindikalna odmarališta na Makarskoj rivijeri prodavala je ili iznajmljivala Zajednica za odmor i zaštitu radnika BiH. Istražitelji sada pokušavaju utvrditi tko je sve sudjelovao u spornim transakcijama. Za sada se zna da je pod nezakonitim okolnostima iznajmljen hotel Sirena u Podgori i to na 40 godina po cijeni od 200 tisuća eura za cijelo to razdoblje. I objekti u Podacama iznajmljeni su na 30 g. i to za svega 80 tisuća eura.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare