To je to što me zanima!

Policija držala koljeno na vratu Roma, kasnije je preminuo: 'Ubijeni Rom nije češki Floyd'

Članovi romske zajednice usporedili su situaciju sa smrću Afroamerikanca Georgea Floyda, koji je umro nakon što je policajac sjedio s koljenom na njegovom vratu više od devet minuta
Vidi originalni članak

Češka je vlada podržala djelovanje policije istaknuvši da nije riječ o "češkom Floydu", nakon što se pojavio video na kojemu policajac drži koljeno na ramenima i vratu Roma, koji je kasnije umro, javio je u utorak BBC.

Udruge Roma šokirane su videozapisom, koji je snimljen s prozora u subotu u sjeverozapadnom gradu Teplice.

Tri su policajca okružila muškarca kako bi ga priveli. Nekoliko minuta kasnije muškarac je ležao nepomično na pločniku.

"Nema češkog Floyda", objavila je policija, odbacivši optužbe koje su se pojavile na društvenim mrežama.

Članovi romske zajednice usporedili su situaciju sa smrću Afroamerikanca Georgea Floyda, koji je umro nakon što je policajac sjedio s koljenom na njegovom vratu više od devet minuta u Minneaopolisu u svibnju 2020.

Češka policija navodi da je upotreba sile bila nužna jer je muškarac bio agresivan.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 22.06.2021.

    Svi pljuju po Romima a domicilno stanovništvo nije ništa bolje od Roma.Bilo Česi, Mađari, Rumunji,Srbi, Hrvati gdje god žive Romi svi osuđuju Rome ali nitko od njih ništa konkretno ne čini da se skupa bore protiv predrasuda.Kad ti se oduzme mogućnost da živiš normalno što ti preostaje?Mnogi mladi Romi žele se školovati, raditi, živjeti normalno al čim spomeneš podrijetlo već te se osuđuje i opstruira da živiš kako treba.

  • 0l0 22.06.2021.

    kada ti isti romi drze koljeno, ruku, nogu, cijelo tijelo na ostale ljude, susjede i sugradane, onda nikome nista, oni su manjina. manjina je pocela ugnjetavat vecinu i to postaje sve veci problem, samo o tome se suti i ne smije govorit jer ih stiti zakon, a domace stanovnistvo ne stiti nitko

  • 22.06.2021.

    Bravo češka policijo! Tako se to radi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare