To je to što me zanima!

Policija godinu dana ne može uloviti trovača pasa u Zagrebu

Zbog čavala u želucima pasa iz parka u Maksimiru reagirao je i Veterinarski fakultet u Zagrebu čiji su djelatnici spašavali životinje. Policija apelira da im se jave oni koji bi mogli znati tko je serijski trovač
Vidi originalni članak

Policijski službenici su od prošle 2019. godine upoznati s problematikom na prostoru parka za pse u Ulici Lavoslava Švarca, dok možemo potvrditi da je u proteklom vremenskom periodu odnosno ove godine zaprimljeno nekoliko dojava na prostoru parka za pse.

Odgovorili su nam to iz zagrebačke policije i tako potvrdili da netko već dugo pokušava otrovati ili ozlijediti što više pasa na području Maksimira.

Podsjetimo, zadnji slučaj bio je 12. studenog zbog čega je reagirao i Veterinarski fakultet u Zagrebu. Njihovi veterinari i tehničari su na hitnom prijemu spašavali niz pasa čiji su želuci bili puni čavala. 

- Pet čavla nađena u crijevima! Trenutno čekamo na Hitan zahvat! Nadam se da će sve proći u redu.Od sinoć (op. a. srijeda) sam na veterinarskom fakultetu gdje svi zaposlenici zajedno u glas viču kako smo već četvrti danas iz istoga parka -  napisala je vlasnica jednog od pasa. I sama je potvrdila da se to odvija barem dvije godine.

Policajci su potvrdili da su svaki put po dojavi obišli park i razgovarali s vlasnicima. Nažalost, nisu doznali ništa što bi ih odvelo do trovača. Ipak, istraga se nastavlja.

- Napominjemo da smo i prethodno u ovakvim slučajevima kada je izrazito važna suradnja građana i policije, te brza naša reakcija, pozivali građane koji raspolažu s bilo kakvim saznanjima o nedozvoljenom ponašanju da mogu i da se u svakom trenutku s punim povjerenjem obrate u najbližu policijsku postaju ili dojave korisne informacije na broj telefona 192 - napisali su.
 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Ajmemeniii 17.11.2020.

    A kamera za noćni lov na životinje? Staviti je na stablo i snimiti će ga 100%.

  • 17.11.2020.

    ne hapse ni za ubojstva ljudi, kamoli za životinje. Hrvatska stvarnost

  • DarkJamNinja 17.11.2020.

    tko god radi ovo je za zatvor...a vlasnici pasa koji ne mogu dresirat psa da ne jeda sa poda - oduzimanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare