To je to što me zanima!

Policija ima dva nova patrolna broda vrijednosti 4,28 mil. eura

Brodovi su predstavljeni u sklopu programa Europske unije za Hrvatsku "Nadzor plave granice". Veći brod zove se "Ivan Kamber" u spomen na policajca iz Rude
Vidi originalni članak

Pomorska policija predstavila je u Splitu dva nova patrolna broda u sklopu programa Europske unije za Hrvatsku "Nadzor plave granice". Brodovi su koštali 4, 28 milijuna eura.

Veći brod zove se "Ivan Kamber" u spomen na policajca iz Rude poginulog u Domovinskom ratu, a manjem plovilu dano je ime "Split".

Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u RH rekao je kako je EU zaključila da je Hrvatska postigla veličinu policijske pomorske flote kakva je i planirana za vrijeme pred samo pristupanje Europskoj uniji:

- Ova flota ne može sama za sebe osigurati učinkovit nadzor "plave granice" u Jadranu, pa zato toga stručnjaci EU-a i dalje inzistiraju da Hrvatska nastavi s pronalaženjem osoblja  potrebnog za pomorsku policiju i njihove posade, rekao je Vandoren.

Ministar Ranko Ostojić poručio je kako Hrvatska ima kvalitetne kapetane i mornare za nadzor pomorske granice:

- Naš cilj je da za dvije godine budemo spremni za Šengensku granicu.

Imamo još posla, a zahvaljujući EU fondovima i 120 milijuna eura, te dodatnih 25 posto od tog iznosa koje će osigurati hrvatska Vlada, dodatno ćemo opremiti i organizirati graničnu policiju, zaključio je Ostojić.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Crna_1 05.03.2013.

    Naglasak je na cijenu dfnt !!!

  • ftw-wtf 05.03.2013.

    a što će oni čuvati??? regulirati će promet američkim, francuskim, njemačkim, engleskim jahtama i čuvati im vikendice i otoke od "napada" sa mora?!?

  • Capafiori 04.03.2013.

    Europa "platila", a narod će isplatiti, umjesto dva, bar dvadesetdva. Klasika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare