To je to što me zanima!

Ranko Ostojić: Eksplozija na pruzi nije bila teroristički čin

Šteta na pruzi je u dužini od samo 30 centimetara, a oštećeno je i pet kuća i tri automobila. Uz 39-godišnjeg strojovođu, u vlaku je bilo još troje ljudi
Vidi originalni članak

Iz zagrebačke policije izvijestili su kako je u eksploziji na sjevernom kolosijeku kod željezničke postaje Podsused u srijedu ujutro nastala materijalna šteta na tri automobila i pet kuća. 

Neslužbeno doznajemo kako je najvjerojatnije riječ o improviziranoj eksplozivnoj napravi koja je postavljena na prugu u vremenu između prolaska dva vlaka. Doznajemo i kako je nastala šteta na pruzi dužine 30 centimetara. Uz 39-godišnjeg strojovođu, u vlaku je bilo još troje ljudi.  

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je da eksplozija nema obilježja terorističkog čina, jer nitko nije ostavio nikakvu poruku niti preuzeo odgovornost za eksploziju. Ostojić je novinarima prije sjednice Vlade kazao kako je policija s DORH-om i SOA-om formirala posebnu skupinu koja će rješavati taj slučaj.

Podsjetimo, eksplozija se dogodila pedesetak metara zapadno od željezničke postaje Podsused u 3.50 sati ujutro kada je teretni vlak koji prometuje na relaciji Zagreb-Varaždin naletio na zasad nepoznatu napravu. Jačina detonacije uplašila je stanovnike cijele četvrti. Popucala su stakla na lokomotivi vlaka kojim je upravljao 39-godišnji strojovođa B. H. kao i ona na obližnjim kućama, a neki od prozora potpuno su izbačeni iz okvira. No vlak nije iskočio iz tračnica. Zaustavio se 50-ak metara dalje.

Stručnjaci još uvijek spekuliraju o tipu naprave koja je eksplodirala kao i o mogućim motivima. Jedni su uvjereni da je riječ o pokušaju terorističkog napada, a drugi da su eksploziv postavili huligani i amateri.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • ZoromSigur 11.01.2013.

    Da li te eksplozivne naprave potjecu od Hrvatski ministarstava sa zeljom da usutkaju Hrvatske kriticare protiv danasnje pomahnitale Milanoviceve vlade. U Milanovicevoj vladi jedini ministar koji ima inteligentan odgoj je LINIC financijski ministar, a ostali su pogani manijaci sa "DUHOVNOM INVALIDNOSCU".

  • shit_happens 11.01.2013.

    plačamo ogroman porez jedva dišemo od nameta koje nam linić tovari ko da smo mazge, ne zanimaju nas više priče želimo rezultate želimo živjet u sigurnoj državi nesposbni van

  • nivesa 11.01.2013.

    ma ti znaš !!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare