To je to što me zanima!

'Policija istražuje ratne zločine, to jedino dovodi do rezultata...'

Božinović je ponovio da je Penava, kao jedan od inicijatora prosvjeda, prije nekoliko dana u MUP-u dobio informaciju da je daleko prije njegovog javnog istupa osnovana radna skupina...
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je u četvrtak da najavljeni prosvjed u Vukovaru zbog navodnog neprocesuiranja ratnih zločina “nikako ne može dovesti u vezu s ekipom koja vodi hrvatsku policiju” i radi na način “koji jedini može dovesti do rezultata".

U razgovoru za RTL Božinović je ponovio da je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, kao jedan od inicijatora prosvjeda, prije nekoliko dana u MUP-u dobio informaciju da je daleko prije njegovog javnog istupa osnovana radna skupina za istraživanje ratnih zločina, prije svega na Ovčari, upravo jer je vrh policije i MUP-a bio nezadovoljan ranijim radom.

ZBOG NAJAVE PROSVJEDA Tomo Medved: Pozivam Penavu i udruge branitelja na sastanak

"Mi nismo razgovarali o prosvjedu zato što se mi bavimo meritumom. On je iskazao zabrinutost, mi smo tu zabrinutost i operacionalizirali, više od pola godine prije nego što je on izrazio tu zabrinutost. Svega mjesec i pol nakon što je osnovana ta skupina podnijeta je kaznena prijava za zločine protiv konkretne osobe, za ubojstvo hrvatskih ljudi, uključujući i francuskog državljanina, a to je važno", kazao je Božinović.

Dodao je i da je Penava sastanak ocijenio konstruktivnom te da je "nakon dan-dva pohvalio" novi pristup MUP-a.

PENAVA S BOŽINOVIĆEM: 'Ne odustajem od prosvjeda, moramo otkriti ratne zločince'

"Ne mogu prosvjed dovesti u vezu sa ekipom, postavom koja u ovom trenutku koja vodi hrvatsku policiju i koja vodi Ministarstvo unutarnjih poslova, jer radimo ono što drugi nisu radili na način koji jedino može dovesti do rezultata", ustvrdio je Božinović.

Na pitanje što se događa s HDZ-om, jer su dolazak na prosvjed najavile i braniteljske udruge Božinović je kazao da je HDZ najjača stranka u državi te da to nikada nije bila stranka u kojoj svi jednako misle i jednako govore.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Hercero_1 15.09.2018.

    Visoka je cijena koalicije sa četnicima u vlasti....

  • ramokatolik 14.09.2018.

    Ministre gdje je nikola kajkić ? kad će se nastavit njegova istraga?

  • liliana 14.09.2018.

    Danas na presici Božinović kaže da nije policijski stručnjak.Eto to je to postavljaju čovjeka na mjesto za koje nije osposobljen.Čemu onda služe ministri ako odluke donose ljudi koji su osposobljeni za taj posao.Kako ministarstvo može funkcionirati ako policiju ne vode policajci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare