To je to što me zanima!

Dubrovnik: Policija je uhvatila dva 'klauna' kraj osnovne škole

Dubrovačka policija intervenirala je u predgrađu Mokošica nakon dojave o dva klauna koji straše ljude pokraj osnovne škole, no tamo su utvrdili da je riječ o djeci mlađoj od 14 godina
Vidi originalni članak

Dubrovačka policija intervenirala je u srijedu navečer u predgrađu Mokošica nakon dojave o dva klauna koji straše ljude pokraj osnovne škole, no tamo su utvrdili da je riječ o djeci mlađoj od 14 godina.

''Možemo potvrditi da smo sinoć zaprimili dojavu o pojavi dvije osobe maskirane u klaunove na području Mokošice. Utvrđen je njihov identitet, radi se o dvoje djece mlađih od 14 godina. U ovom slučaju nisu pronađeni elementi prekršaja ili kaznenog djela'', rekla je policijska glasnogovornica Andrijana Biskup.

Dodala je da je policija obavijestila nadležne odgojno-obrazovne institucije i roditelje maloljetnika.

Fenomen klaunova koji straše ljude krenuo je iz SAD-a, a potom se proširio na Veliku Britaniju i na dio ostalih zemalja u Europi. Njihova pojava zabilježena je tako i u Švedskoj, ali i Sloveniji, a na društvenim mrežama objavljene su brojne fotografije i svjedočanstva o osobama maskiranim u klaunove koji straše ljude mašući noževima, palicama i drugim hladnim oružjem.

MUP: Provjeravamo svaku dojavu

Zbog čestih dojava o klaunovima koji plaše ljude, MUP je objavio kako provjeravaju svaku dojavu. 

- Izvršenim provjerama utvrdili smo da su za sada evidentirane dvije takve dojave i to u PU osječko-baranjskoj. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici nisu bili u mogućnosti niti potvrditi niti opovrgnuti istinitost takvih dojava. Druge policijske uprave koje se spominju u medijskim natpisima za sada nisu zabilježile takve dojave - objavio je MUP.

 - Ukoliko građani raspolažu saznanjima o navedenim događajima ili sami budu u situaciji da ih se na bilo koji način straši, u svakom slučaju mogu i trebaju o tome izvijestiti policiju pozivom na broj 192. O svakoj takvoj dojavi policija će neodložno postupiti i ovisno o utvrđenom činjeničnom stanju poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti - piše u priopćenju MUP-a. 

 

Idi na 24sata

Komentari 110

  • anamarija8 25.10.2016.

    Djeca ko djeca njima je sve šala a ne znaju ni sami kako mogu stradati...neko ce pomisliti da je to starija osoba namlatit ce toga klauna i ustanovit ce se da je to djete koje nema pametnijega posla no roditelji ce se zaliti na te osobe od kojih ce dobiti batina a svoju djecu ne budu vidli sta rade ljudima neće biti mira dok nekome srce ne stane

  • dobro jutro 21.10.2016.

    Jedan drveni sportski artikl,mnogo se koristi u Americi,kod nas ga zovu palica ,eh kad iskoci vise puta udarati po raznim djelovima tijela,kad dosadi promjeniti ruku i problem rijesen zauvjek

  • lokal patriota 21.10.2016.

    14 godina ili više, nije bitno, treba ih primjereno kazniti za glupost. Šta će tek raditi sa 24 ako ih sada ne opleteš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare