Obavijesti

News

Komentari 110

Dubrovnik: Policija je uhvatila dva 'klauna' kraj osnovne škole

Dubrovnik: Policija je uhvatila dva 'klauna' kraj osnovne škole
1

Dubrovačka policija intervenirala je u predgrađu Mokošica nakon dojave o dva klauna koji straše ljude pokraj osnovne škole, no tamo su utvrdili da je riječ o djeci mlađoj od 14 godina

VIDEO

Dubrovačka policija intervenirala je u srijedu navečer u predgrađu Mokošica nakon dojave o dva klauna koji straše ljude pokraj osnovne škole, no tamo su utvrdili da je riječ o djeci mlađoj od 14 godina.

''Možemo potvrditi da smo sinoć zaprimili dojavu o pojavi dvije osobe maskirane u klaunove na području Mokošice. Utvrđen je njihov identitet, radi se o dvoje djece mlađih od 14 godina. U ovom slučaju nisu pronađeni elementi prekršaja ili kaznenog djela'', rekla je policijska glasnogovornica Andrijana Biskup.

Dodala je da je policija obavijestila nadležne odgojno-obrazovne institucije i roditelje maloljetnika.

Fenomen klaunova koji straše ljude krenuo je iz SAD-a, a potom se proširio na Veliku Britaniju i na dio ostalih zemalja u Europi. Njihova pojava zabilježena je tako i u Švedskoj, ali i Sloveniji, a na društvenim mrežama objavljene su brojne fotografije i svjedočanstva o osobama maskiranim u klaunove koji straše ljude mašući noževima, palicama i drugim hladnim oružjem.

MUP: Provjeravamo svaku dojavu

Zbog čestih dojava o klaunovima koji plaše ljude, MUP je objavio kako provjeravaju svaku dojavu. 

- Izvršenim provjerama utvrdili smo da su za sada evidentirane dvije takve dojave i to u PU osječko-baranjskoj. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici nisu bili u mogućnosti niti potvrditi niti opovrgnuti istinitost takvih dojava. Druge policijske uprave koje se spominju u medijskim natpisima za sada nisu zabilježile takve dojave - objavio je MUP.

 - Ukoliko građani raspolažu saznanjima o navedenim događajima ili sami budu u situaciji da ih se na bilo koji način straši, u svakom slučaju mogu i trebaju o tome izvijestiti policiju pozivom na broj 192. O svakoj takvoj dojavi policija će neodložno postupiti i ovisno o utvrđenom činjeničnom stanju poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti - piše u priopćenju MUP-a. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca