To je to što me zanima!

Policija je kod Karlovca uhitila Rumunja i Srbina: Krijumčarili su migrante autom u Hrvatsku

Državljanin Srbije nije se odmah zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika, već je sletio vozilom izvan kolnika u kanal. U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen, a vozač je odmah uhiće
Vidi originalni članak

Policija je na području Karlovačke županije je tijekom 26. i 27. ožujka spriječila dva slučaja krijumčarenja i prijevoza stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

- Policijski službenici PU karlovačke proveli su kriminalistička istraživanja nad 30-godišnjim državljaninom Rumunjske i 42-godišnjim državljaninom Srbije koji su strane državljane prevozili u osobnim automobilima na području Slunja i Karlovca - naveli su iz policije.

Sletio autom, ali nema ozlijeđenih

Strani državljani namjeravaju podnijeti zahtjev za međunarodnom zaštitom.  

60.000 ZAHTJEVA ZA AZIL Austrija protjerala rekordan broj stranaca u 2023., većina su bili građani Europske Unije

- Državljanin Srbije nije se odmah zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika, već je sletio vozilom izvan kolnika u kanal. U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen, a vozač je odmah uhićen te je prema njemu postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama - priopćili su i dodali:

- Osumnjičeni muškarci su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predani pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnesene su nadležnom državnom odvjetništvu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • PRIGOREC iz ZG 29.03.2024.

    ma nisu valjda?!…

Komentiraj...
Vidi sve komentare