To je to što me zanima!

Policija je objavila video: Evo kako su priveli ženu u Osijeku

U srijedu nešto poslije 11 sati u Ulici Hrvatske Republike, u samom središtu Osijeka, policajac krupnije građe srušio je ženu srednje dobi na beton i vezao je
Vidi originalni članak

U srijedu nešto poslije 11 sati u Ulici Hrvatske Republike, u samom središtu Osijeka, policajac krupnije građe srušio je ženu srednje dobi na beton i vezao je lisicama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nedugo nakon što je vijest o događaju izašla u medije, PU osječko baranjska objavila je snimku cijelog događaja te se oglasila priopćenjem. U njemu se navodi kako je prometni policajac uočio pješakinju koja je prelazila zebru dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Kako bi utvrdio identitet žene koja je počinila prekršaj, policajac joj je prišao i zatražio osobnu iskaznicu što je ona, kako navode u policiji,  ignorirala i nastavila hodati nogostupom.

Policajac je krenuo za njom, uključio kameru i upozorio ju da se cijeli postupak snima te joj izdao naredbu da se zaustavi, na što se oglušila. Nakon izrečene naredbe, policajac je uporabio tjelesnu snagu kako bi onemogućio njeno daljnje kretanje, stoji u nastavku priopćenja.

Žena je uz glasno negodovanje nastavila pružati otpor, pokušavajući se osloboditi iz ruku policajaca koji ju je uhvatio. Na mjesto događaja je ubrzo stigao i drugi policajac te su na njoj uporabili silu i vezali je lisicama. Potom su je priveli radi utvrđivanja identiteta. Navode da se radi o 66-godišnjoj hrvatskoj državljanki.

Ženu je u policijskoj postaji pregledalo osoblje Hitne pomoći te je utvrdilo da nije zadobila ozljede.

Bit će joj uručen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o osobnoj iskaznici.

Snimku navedenog događaja zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku na pregled te je nakon pregledala konstatiralo da policijski službenici nisu protupravno postupali.Nakon analize opisanog događaja načelnik policijske uprave uporabu sredstava prisile ocijenio je opravdanom i zakonitom temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, stoji u zaključku priopćenja.

 
Idi na 24sata

Komentari 1634

  • fugitive 20.06.2017.

    ja citam kolika smo stoka i ne vjerujem da ljudi ovo mogu podrzavati...prvo i osnovno zakon ocito nije za sve isti...drugo ako nemozes babu od 66 godina smirit i normalno je primirit bez da zoves pojacanje i bacas je na pod onda je to jad i bijed...a trece i ono najvaznije ovi plavci te mogu snimat a ti njih nesmijes poa di je tu demokracija recite vi meni kako da ja dokazem na sudu bez snimke i na kraju veliko ACAB za sve ovakve i one koji ce ovakviu tek postati....da ovo nekom mom napravi to bi mu bilo zadnje u zivotu definitivno

  • KrešimirHuzek 07.10.2016.

    Stvar je vrlo jasna. Ako ti organ reda (policajac) kaze da se zaustavis ti se ljepo zaustavis i pokazes osobnu iskaznicu.Nije to nikakva novost od jucer to je stvar opce kulture,jos ona odbrusi policajcu "maknite se pustite me na miru". Halo zeno znam da imammo svi svojih problema ali ovo prelazi svaku granicu i jos ga zena pokusava udariti. Građanin je duzan po zahtjevu policajca pokaziti svoj osobni dokumet isto tako je na zahtjev građana policajac duzan dati broj znacke ime i prezime.Ne znam zasto se tolko dize ova prica u nebesa kad je sve jasno ko dan.

  • ČIKIMIKI 20.12.2015.

    Da se radi o mojoj majci, rekao bih da je u krivu. Policija postoji da nas čuva i zaštiti naše živote i naša prava. Ne može svako biti zakon za sebe. Ako vas policajac zaustavi i traži dokumente, dužni ste stati, pokazati dokumente i odgovoriti na pitanja. Moguće je da ličite na nekoga ko je izvršio kriminalno djelo, moguće je da ste za nešto osumnjičeni. Jedino ispravno rješenje je stati, pokazati dokumente i odgovoriti pripadnicima MUP-a na pitanja i mirno ići dalje. Što bi bilo kad bi se svi oglušili na pozive policajaca da stanu. Slažem se da policajac nije trebao potezati pištolj, ali i to je opcija. Kako ubijediti ludu babu da stane? U čemu je ona u pravu?. Slažem se sa time da policija "oštrije" postupa sa svima koji ne slušaju naredbe. Policija nije uvijek u pravu, ali ima dozvolu zaustavljanja, legitimiranja, provjeravanja i bolje je da zaustave sto nevinih da bi pronašli jednog krivog. Gospođi treba poručiti da treba poštivati hrvatske zakone, ma koliko god bili loši, bar dotle dok se ne promijene. Postupak je izgledao ružno, ali zar bi svi policajci trebali mirno pustiti sve one koji ne žele stati na njihovo upozorenje. Ništa se ružno nebi desilo da je gospođa stala, pokazala osobnu i ispričala se policajcima da je žurila, zamislila se i sl.

Komentiraj...
Vidi sve komentare