To je to što me zanima!

Policija je spremna: Pokazali kako će štititi EU diplomate

Policajci su izveli vježbu u kojoj je prikazano kako se osiguravaju štićene osobe, a sve u sklopu svečanog obilježavanja pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji
Vidi originalni članak

Na Policijskoj akademiji policijski službenici Ureda za posebne poslove sigurnosti su u utorak izveli vježbu u kojoj je prikazano kako se osiguravaju štićene osobe, odnosno visoki državni dužnosnici, a sve u sklopu svečanog obilježavanja pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji, objavio je MUP.

- Uvježbani službenici prikazali su kako se  provjerava oružje i sigurnosni pregled vozila sa službenim psom Brukom za detekciju eksploziva. Demonstrirana je i vožnja štićene osobe u optimalnim uvjetima kada je trasa kretanja pregledana te kako motocikli štite kolonu u položaju tzv. klina. Policijski službenici Ureda za posebne poslove sigurnosti moraju uvijek biti na sve pripremni, pa je simuliran i napad na štićenu osobu, kada policija, da bi zaštitila osobu, mora upotrijebiti sredstvo prisile  - oružje - rekli su u MUP-u. 

- Ova vježba je dio svakodnevne obuke policijski službenika Ureda za posebne poslove sigurnosti i temelji se na  situaciji u kojoj se  može naći štićena osoba, a samim time i policija koja tada primjenjuje svoje zakonske ovlasti – objasnio je načelnik Ureda za posebne poslove sigurnosti Željko Renić.


Idi na 24sata

Komentari 11

  • AFRICA 26.06.2013.

    "Što je meni ovo trebalo.. vodu pijem vino proljevam"..............

  • najiram 10 26.06.2013.

    pa naravno da ih treba štititi puno su zla i sranja po svetu napravili sad ih treba paziti da im tko ne vrati,,,, zna se koga se čuva,, kriminalce u reštu i kriminalce na slobodi.. jedne i druge treba paziti da ne naprave još kriminala.... a ovi su puno skrivili da se tako boje, u poslijednje vrijeme i svog prdeca.......

  • duje912 26.06.2013.

    naša država ima geslo: Izvana gladac - iznutra jadac!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare