To je to što me zanima!

Policija je uhitila 95 ljudi; kod jednog našli 25.000 €

Godinu dana trajala je akcija prikupljanja dokaza koji će razotkriti mito. Policija je uhitila porfesore koje sumnjiče da su za novac 'sređivali' ispite
Vidi originalni članak

U najobuhvatnijoj antikorupcijskoj akciji pod istragom je 95 profesora, posrednika, građana i bivših policajaca.

CIJENE UPISA NA FAKS
Za upis na fakultet korumpirani profesori i posrednici tražili su po 9000 eura, pa i više.
NIKADA DOSTA NOVCA

Ispiti su lijene studente stajali od 400 do 2000 eura. U jednog osumnjičenika našli su 25.000 eura.
MJESECI PRISLUŠKIVANJA
U akciji policija se koristila uslugama više pouzdanika i mjesecima je prisluškivala “poslovne” razgovore osumnjičenika.
AKCIJA KRENULA U ZORU
U pet sati ujutro 200 kriminalističkih policajaca i njihovih 100 kolega iz interventne policije krenulo je u akciju Index.
PRETRAŽUJU FAKULTETE I RAČUNALA
Policija pretražuje stotinjak stanova, kabineta na fakultetima, poslovnih prostorija i vozila. Poslije će pregledati i računala osumnjičenika te dokumentaciju.
JOŠ VIŠE SUMNJIVACA
Spekulira se da će se svima za koje se utvrdi da su kupili ispit ocjena biti poništena, a ako su u međuvremenu diplomirali - ostat će bez diplome.
48 SATI ZA KRIM-OBRADU
Nakon što 95 osumnjičenika bude dovedeno u postaje, policija ima 48 sati da nad njima provede kriminalističku obradu. Nakon toga one koji ostanu osumnjičeni privest će istražnom sucu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • baxdimitrus 19.09.2008.

    Policija pretražuje računala osumnjičenika - ne kužim zakaj onda neki policajac nosi monitor miša i tipkovnicu, kaj budu gledali jel ima kaj zaglavljeno u tipkovnici ( papir il možda index od nekog studenta ) ili će gledat koliko je udubljenje na pojedinom slovu tipkovnice, pa će reč da im treba vremena da dešifriraju kaj je koji profa radil. :) jesu smješni ovi naši policajci .... ili se možda tak policija opskrbi sa novim monitorima .. ko zna ..

  • user_1922 19.09.2008.

    da se je takva afera otkrila u kini ti profesori bi zavrsili na stadionu a iza svakoga profesora bi bio jedan vojnik sa pistoljem i imali bi ekipnu egzikuciju zbog veleizdaje, mislim da je jedino rjesenje kod nas da se isto uvedu takve kazne za korupciju ili barem kazna od minimalno 15 godina zatvora za bilo kakvu korupciju u drzavi

  • petruss 19.09.2008.

    OGLAS: Mjenjam diplomu za masažnu fotelju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare