To je to što me zanima!

Policija jučer ispitala Praljkovu odvjetnicu: "Častan je čovjek"

Odvjetnica Nika Pinter sinoć je ispitana u policiji. Ispitivali su je znali li što je Praljak popio i kako je mogao doći do otrova. Ona nije imala saznanja o tome
Vidi originalni članak

Tijelo Slobodana Praljka još je u bolnici u Haagu. Nakon obdukcije, bit će vraćeno Sudu jer je on nadležan za povratak tijela u matičnu zemlju, javio je HRT.

Odvjetnica Nika Pinter sinoć je ispitana u policiji. Ispitivali su je znali li što je Praljak popio i kako je mogao doći do otrova. Ona nije imala saznanja o tome i nema indicija da bi je policija ispitivala u svojstvu bilo kakve mogućnosti da je ona bila ta koja je predala tu tekućinu generalu Praljku.  

- Slobodana Praljka nitko nije ubio, nego si je sam presudio jer je častan čovjek koji nije mogao živjeti s presudom ratnog zločinca - izjavila je u petak Praljkova odvjetnica Nika Pinter.

- Njega nitko nije ubio, on se sam ubio. Ja jesam tužna, ali njegov čin poštujem i razumijem - rekla je Pinter Hini na letu iz Amsterdama u Zagreb.

Dodala je da u njihovim razgovorima uoči presude Praljak nije ničim dao naslutiti da će izvršiti samoubojstvo, ali je znala da će potvrdu presude i kazne zatvora od 20 godina teško primiti.

- Nije mi palo na pamet  da bi mogao nešto takvo učiniti. Iako, ja to potpuno razumijem, jer je on častan čovjek i ne bi mogao živjeti s presudom ratnog zločinca i da iz sudnice izlazi s lisicama - istaknula je Pinter.

Bivši načelnik glavnog stožera HVO-a general Slobodan Praljak u srijedu je u haškoj sudnici nakon što mu je potvrđena osuđujuća presuda i kazna zatvora od 20 godina za zločine počinjene na području Herceg-Bosne popio otrov uz riječi: "Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu". Ubrzo nakon toga preminuo je u haškoj bolnici.

Glasnogovornik haškog suda rekao je da se u bočici iz koje je general Praljak pio neposredno prije smrti, nalazila smrtonosna kemikalija.

ICTY je objavio da će tijekom dana biti provedena obdukcija Praljkova tijela, kao i toksikološka ispitivanja.

Veleposlanstvo Hrvatske u Nizozemskoj je u kontaktu sa Sudom, bolnicom i nizozemskim ministarstvom vanjskih poslova i spremno je u svakom trenutku izdati dokumente koji su potrebni za praćenje tijela. Veleposlanica je tražila sastanak s predsjednikom Suda kako bi se razjasnile okolnosti tragedije u sudnici. Naime, Sud tvrdi da je Praljak umro u bolnici, ali prema informacija koje novinari imaju iz izvora sa Suda, on je umro još u sudnici.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • 30.11.2017.

    Jos malo i nebitan je on kao i BiH!

  • ivan668 30.11.2017.

    Slobodan Praljak,za Vas "gospodo"koji se izrugujete nečijoj smrti nije bio ratni profiter. Nije se obogatio u ratu,on je u rat pošao bogat. Zato,pospite se gnjide jedne pepelom,i sutite,kad ne znate o čemu pričate. Izapamtite,Bog sve vidi,vratit će Vam se vaše!

  • hoggy 30.11.2017.

    Pokoj mu duši. Al mene baš zanima hoće li imati svećenika na pogrebu zbog samoubojstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare