To je to što me zanima!

Prekršili su više zakona: 'Još se utvrđuje tko je organizator, a traže se i napadači na novinare'

Iz policije su potvrdili da je napadnut novinar jedne televizije te da uz sve snimke koje imaju, koriste i one Grada Zagreba kako bi pronašli napadače
Vidi originalni članak

Na više lokacija u Zagrebu održano je neprijavljeno mirno okupljanje i javni prosvjed. Organizator okupljanja se utvrđuje i intenzivno se utvrđuju sve činjenice, rekao je načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović.

POGLEDAJTE VIDEO

- Policijska uprava zagrebačka ne komentira i ne iznosi broj građana, ali možemo potvrditi da je bilo okupljeno više tisuća građana, od kojih nisu svi iz Zagreba, već i iz drugih gradova - rekao je. 

Dodao je da je došlo do određenog verbalnog i tjelesnog napada na pripadnika jedne medijske kuće i podnesena je prijava u prostorijama policije te da su poduzete sve radnje s ciljem rasvjetljavanja ove situacije. Kaže kako je praksa da ovakva okupljanja snimaju i da će se izvršiti analiza svih snimki, ali i analiza kamera koje ima Grad Zagreb. 

- Osim ovog događaja, raspolažemo i sa informacijama o drugim incidentima gdje je došlo do verbalnih napada na pripadnike medija. Raspolažemo informacijama iz javno dostupnih izvora, a upućujemo i one koji imaju informacije da jave pa ćemo ih istražiti - rekao je. 

- Nemamo ni vidljivu redarsku službu, pa je i tu prekršen zakon", dodao je. Navodi da nije bilo nedozvoljenih znakovlja, osim onoga što su zabilježile kamere medijskih kuća - rekao je i dodao da je kod spomenika Josipu banu Jelačiću zapaljena zastava pa je time prekršen još jedan zakon kao i u slučaju paljenja nedozvoljene pirotehnike.

Naglasio je da je cjelokupni prosvjed protekao mirno, izuzev ovih incidenata. Dodaje i da je određen broj prosvjednika upućen ispred zgrade HRT-a, a kako su imali informacije da bi se to moglo dogoditi, određen broj policajaca bio je i tamo.

Posilović je istaknuo i da nema oranizatora pa nije bilo uvjeta za sprječavanje okupljanja, ali da policija radi na tome da se pronađe organizator, ili više njih i da se protiv njih provede prekršajna mjera.

- Možemo navesti da smo od prvog trenutka u kontaktu s Hrvatskim novinarskim društvom i medijskim udrugama i ako se raspolaže dodatnim informacijama, pozivam da se javi nama, ali i oko dodatnih slučajeva - rekao je. 

- Ne mogu reći da nas je broj okupljenih iznenadio, jer smo u pravilu spriječili sve veće incidente, kojih nije bilo - rekao je Posilović.

Idi na 24sata

Komentari 449

  • Comrade Koba 21.11.2021.

    Iza ovih prosvjeda stoje spletkari sa Kaptola,jasno kao dan,zar se ne vidi sva ta koreografija koja vodi na tu adresu.Iza tih zakulisanih igri tko zna što stoji,vjerovatno još im država nije platila reket za ovu godinu.

  • Jeda Bas 21.11.2021.

    Opet se svi urotili protiv jadnih antivaksera kme kme :)) od tih teoretičara zavjera i ravnozemljaša koji znaju brojat maksimalno do 10 nisam ni očekivao bilo kakvu realnu sliku o broju prosvjednika. 15000 uvrh glave, od kojih 5000 munjenih poklonika munjenog Marka Franciškovića, a ostali se našli tamo bez da su znali o čemu se protestira, i posramljeni otišli kućama, dok je ova prva grupica munjenih nastavila prema Hrt-u.

  • anaivah 21.11.2021.

    Ako policija bude imala problema s otkrivanjem organizatora prosvjeda, neka odu u Ikeu, tamo imaju sve potrebne osobne podatke, adrese i brojeve kreditnih kartica

Komentiraj...
Vidi sve komentare