News

Komentari 449

Prekršili su više zakona: 'Još se utvrđuje tko je organizator, a traže se i napadači na novinare'

Prekršili su više zakona: 'Još se utvrđuje tko je organizator, a traže se i napadači na novinare'

Iz policije su potvrdili da je napadnut novinar jedne televizije te da uz sve snimke koje imaju, koriste i one Grada Zagreba kako bi pronašli napadače

Na više lokacija u Zagrebu održano je neprijavljeno mirno okupljanje i javni prosvjed. Organizator okupljanja se utvrđuje i intenzivno se utvrđuju sve činjenice, rekao je načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović.

POGLEDAJTE VIDEO

- Policijska uprava zagrebačka ne komentira i ne iznosi broj građana, ali možemo potvrditi da je bilo okupljeno više tisuća građana, od kojih nisu svi iz Zagreba, već i iz drugih gradova - rekao je. 

Dodao je da je došlo do određenog verbalnog i tjelesnog napada na pripadnika jedne medijske kuće i podnesena je prijava u prostorijama policije te da su poduzete sve radnje s ciljem rasvjetljavanja ove situacije. Kaže kako je praksa da ovakva okupljanja snimaju i da će se izvršiti analiza svih snimki, ali i analiza kamera koje ima Grad Zagreb. 

Zagreb: Konferencija za medije načelnika policije nakon održanog prosvjeda protiv COVID potvrda

- Osim ovog događaja, raspolažemo i sa informacijama o drugim incidentima gdje je došlo do verbalnih napada na pripadnike medija. Raspolažemo informacijama iz javno dostupnih izvora, a upućujemo i one koji imaju informacije da jave pa ćemo ih istražiti - rekao je. 

- Nemamo ni vidljivu redarsku službu, pa je i tu prekršen zakon", dodao je. Navodi da nije bilo nedozvoljenih znakovlja, osim onoga što su zabilježile kamere medijskih kuća - rekao je i dodao da je kod spomenika Josipu banu Jelačiću zapaljena zastava pa je time prekršen još jedan zakon kao i u slučaju paljenja nedozvoljene pirotehnike.

Veliki prosvjed u Zagrebu protiv COVID potvrda okupio tisuće prosvjednika

Naglasio je da je cjelokupni prosvjed protekao mirno, izuzev ovih incidenata. Dodaje i da je određen broj prosvjednika upućen ispred zgrade HRT-a, a kako su imali informacije da bi se to moglo dogoditi, određen broj policajaca bio je i tamo.

Posilović je istaknuo i da nema oranizatora pa nije bilo uvjeta za sprječavanje okupljanja, ali da policija radi na tome da se pronađe organizator, ili više njih i da se protiv njih provede prekršajna mjera.

- Možemo navesti da smo od prvog trenutka u kontaktu s Hrvatskim novinarskim društvom i medijskim udrugama i ako se raspolaže dodatnim informacijama, pozivam da se javi nama, ali i oko dodatnih slučajeva - rekao je. 

- Ne mogu reći da nas je broj okupljenih iznenadio, jer smo u pravilu spriječili sve veće incidente, kojih nije bilo - rekao je Posilović.

Najčitaniji članci