To je to što me zanima!

Policija raspisala tjeralicu za Branimirom Glavašem

GLAVAŠU SKINULI IMUNITET: Šišljagić je nakon odluke Povjerenstva poručio da je Ivo Sanader čovjek opasnih namjera , a Glavašu da se čuva...
Vidi originalni članak

Mandatno-imunitetno povjerenstvo ukinulo je u ponedjeljak zastupnički imunitet Branimiru Glavašu (HDSSB). Iako je još u petak nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora, Glavaša se tek sad zakonito može pritvoriti.
U 15 sati Županijski sud u Zagrebu dobio je odluku saborskog Povjerenstva o skidanju imuniteta Glavašu i odobrenje da ga sud pritvori. Izvanraspravno vijeće odmah je, po hitnom postupku, donijelo rješenje o pritvoru. Sudac Željko Horvatović odmah je policiji izdao nalog za raspisivanje tjeralice. Ravnateljstvo policije objavilo je da popodne da su raspisali tjeralicu za Glavašem na području Hrvatske, a u tijeku je raspisivanje međunarodne tjeralice. Sabor mora potvrditi skidanje imuniteta Glavašu, ali to ne znači da Glavaš ne može biti u pritvoren.
Oporba odgovornim za "farsu, u kojoj je Glavašu omogućeno da odšeta preko granice u BiH", drži HDZ i njihove koalicijske partnere.
Prijatelji Glavaševe obitelji još u petak su rekli da će se on prijaviti policiji ako mu u Saboru skinu imunitet. Kako je poručio, ne želi stvarati cirkus oko slučaja, te će do tada biti na tajnoj lokaciji. Bez obzira na skidanje imuniteta dok god presuda Branimiru Glavašu nije pravomoćna on po zakonu o izboru zastupnika u Sabor ima svoj mandat i prima plaću koja iznosi više od 26 tisuća kuna. Plaću veću od njega ima samo predsjednik Stjepan Mesić, jer Glavaš uz saborsku plaću ima povlastice i olakšice zbog statusa ratnog vojnog invalida.

ŠIŠLJAGIĆ: SANADER JE ČOVJEK OPASNIH NAMJERA
Ne znam gdje je Branimir Glavaš ni kakvi će biti njegovi daljnji postupci, ali on nije prekršio niti jedan hrvatski zakon, ustvrdio je HDSSB-ov Vladimir Šišljagić.
Rekao je da se u nedjelju navečer čuo s Glavašem te da mu je savjetovao da se pazi, čuva i da bude na sigurnom.
- Ne isključujem mogućnost da bi ga netko mogao i fizički likvidirati - izjavio je Šišljagić.
Ističe da premijer Ivo Sanader može biti ponosan jer je sproveo svoj naum, stavio pod kontrolu policiju, odvjetništvo i sud i presudio Glavašu po narodnoj 'Kadija te tuži, kadija te sudi' u politički motiviranom i montiranom procesu.
- Sanader je postao čovjek opasnih namjera za svakoga tko ne misli kao on, a Hrvatska zemlja opasnog življenja - utvrdio je Šišljagić. Kaže i da je Sanader vrh HDZ-a pretvorio u kriminalnu mafijašku organizaciju koja provodi nasilnu, nemoralnu i korupiranu politiku te već šestu godinu zaredom štiti pojedince ogrezle u kriminalu i korupciji. Potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor, koja ga je prozvala Šišljagića da širi govor mržnje i nazvala ga oficirom JNA, Šišljagić je savjetovao da potraži dobrog psihotetrapeuta jer su njezini nekontrolirani ispadi sve učestaliji.
- Suzana je zadnja koja bi imala pravo nekome dijeliti lekcije barem je taj dio trebala savladati kao istaknuti član Pokreta za Jugoslaviju i Ujedinjene ljevice početkom devedesetih godina. Moram priznati da nisam očekivao lekcije od ministrice obitelji za koju je poznato da je rasturila četiri braka - rekao je HDSSB-ovac.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • crospyder 12.05.2009.

    Krimosi i političari svih opcija i strana, ajte vi svi lijepo zbrišite u bosnu, gore negdje na Jahorinu prekrasno brdo, skijalište, šuma ovo ono, ( čuvajte se krpelja )- i fino tamo skupa u rezervat, pa se naganjajte do mile volje, a nas pustite na miru

  • mayhem26 12.05.2009.

    P ovo je bolje od farme heeeheee

  • bluesky 12.05.2009.

    Bože čuvaj Rvacku odoh ja u Bosnu.Eto tzv general koji ne priznaje institucije pravne države za koju se kako kaže borio.Ma borio se on za svoj džep i džepove svojih satelita a raja poštena ,obićna ,radnička sa srcem pišala krv a onda se vratili sa fronte u ništa.to su nam dali vrli generali po zaslugama koji se ni potpisat ne znaju ali iz pljačke i bezvlađa imaju magisterije.Sramota!!Idem i ja kopat po papirima možda nađem nekog pretka iz Bosne pa idem napravit sranje ovdje i plandovat u Bosni sa dvojnim državljanstvom i svima ka onaj doktor odmirat od lakta dok brojim pare .I to su mi domoljubi a još gori su mi ovi koji tog narcisoidnog čovjeka podržavaju dok pravi domoljubi sjede u Hagu izdani od isto \"patriote\"glavaševog kalibra.E moj narode...

Komentiraj...
Vidi sve komentare