To je to što me zanima!

Policija samo zbraja žrtve, a ubojice ne mogu uloviti...

'ISTRAGA U TIJEKU': Hrvatska policija nakon svih likvidacija ponavlja da provode istažne radnje, a crne statistike bilježe nove žrtve - pomaka nema...
Vidi originalni članak

Mafijaška ubojstva i likvidacije u Hrvatskoj za policiju su i nadalje veliki misterij. Gotovo ni jedno mafijaško ubojstvo u zadnjih 10-ak godina nisu riješili. Ubojice, kao i nalogodavci, još su slobodni. Dok službeni izvori u svim mafijaškim likvidacijama po ustaljenom pravilu ponavljaju - “istraga u tijeku”, crne statistike bilježe nove žrtve. U razmaku od samo četiri mjeseca zagrebačkim ulicama ponovno je potekla krv. Živote su na najsvirepiji mogući način izgubili mladi Zagrepčani, učenik Luka Ritz (18) i odvjetnička vježbenica Ivana Hodak (26). Istraga je u tijeku, ubojicama ni traga. Luka Ritz, maturant zagrebačke Grafičke škole, nije dočekao 19. rođendan. Zbog mobitela i nekoliko kuna divljački su ga pretukli 6. lipnja pred očima prijatelja dok je na Mostu slobode čekao autobus. Umro je u bolnici 12 dana poslije. Ivana Hodak (26) likvidirana je 6. listopada na kućnom pragu. Ubojica joj je iz pištolja ispalio metak u vrat i sljepoočnicu.

LUKA RITZ: TISUĆE RAZGOVORA BEZ REZULTATA
Postoji očevidac koji je vidio napadača i koji ga može prepoznati. Policija je obavila više od 1000 razgovora i više od 40 prepoznavanja. Osumnjičenih još nema. Izradili su i fotorobot napadača. Lukini roditelji nezadovoljni istragom gube nadu da će ugledati lice ubojice, a Lukini prijatelji plakatima “Zagrebe, zašto štitiš ubojicu” iskazali su nezadovoljstvo.

IVANA HODAK: NOVČANA NAGRADA ZA INFORMACIJU
Nakon 11 dana još nisu na tragu ubojici. Postoji očevidac koji je vidio sumnjivca odjevenog u sivu jaknu kako bježi s mjesta zločina. Policija je obavila više od 400 razgovora. Osumnjičenih nema kao ni fotorobota. Policija je pozvala građane za pomoć, uz mogućnost dobivanja nagrade za korisnu informaciju. Obitelj Hodak nezadovoljna je istragom.

NI NAKON 10 GODINA NE ZNAJU TKO JE PUCAO
Ivan Šakota i Špejtim Tači ubijeni su 1997., Ibrahim Dedić 1999., Marko Sliško i Željko Bilen, 2003., a Ivan Budimir i Dino Pokrovac 2005. Zadnju žrtvu Davora Zečevića ubili su 2007. Policija nema odgovor tko ih je ubio - istraga je u tijeku.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • had 18.10.2008.

    Predlažem policioji novu frazetinu---Policajac u svakom dnevnom boravku.Policiju možemo vidjeti samo na TV. Nemaju muda izaći nakon 18.sati.Boje se mraka.

  • FAM 18.10.2008.

    ubojica se mora pronaci, ali moze li mi neko objasniti zasto je taj decko otpusten iz bolnice s takvim ozljedama, da bi ga nakon par dana ponovo stacionirali gdje je nakon novih par dana umro??? medicinski sam djelatnik pa me to zanima, mozda sam sta i propustila po izvjestajima, ali me zanima koji je razlog njegovog prvog otpustanja iz bolnice ?????

  • user_28589 18.10.2008.

    Mislim da je malo policajaca koji nisu korumpirani. Sad kada vlada zabrani pusenje t.j uvode novo naplacivanje kazni. Vidjet ce te kako su brzi i sposobni. Manje je opasno od hvatanja mafije a unosnije je

Komentiraj...
Vidi sve komentare