To je to što me zanima!

Policija tvrdi: Kaznit ćemo odgovorne u slučaju 'Jauk'

Zaštitar Andrija Jauk (25) ubio je Niku Deković (17) na putu prema školi pa potom presudio sebi. Policija ga je 2 tjedna tražila da mu oduzme pištolj
Vidi originalni članak

Pokrenuli smo istragu kako bismo utvrdili je li u ovom slučaju bilo propusta unutar policije. Ako se utvrdi nečija odgovornost, vjerujte mi da će biti kažnjen, rekao nam je u petak načelnik PU zagrebačke Branko Peran. Reagirali su nakon što je u javnost procurila informacija da je policija dva tjedna prije ubojstva i samoubojstva na zagrebačkom Srebrnjaku tražila zaštitara Andriju Jauka (25) da mu oduzme pištolj kojim je ubio Niku Deković (17) pa sebe.
Jauk je 9. rujna zbog teškog psihičkog stanja u kojem je bio potražio pomoć psihijatrice. Ona je 19. rujna o njihovu razgovoru obavijestila policiju. U međuvremenu je Jauk kupio i registrirao pištolj. Policija ga je tražila čak dva tjedna da mu oduzme oružje.
- Šokiralo me to. Da su reagirali na vrijeme, Nika bi danas možda bila živa - rekao nam je njezin dečko.

POVUČENI ZAŠTITAR
Andrija Jauk radio je kao zaštitar Sokol Marića u Nami na Kvatriću. Ondje je i upoznao Niku. Navodno je ostavio oproštajno pismo u kojem je objasnio što će učiniti. Njegovi prijatelji kažu da je bio tih i povučen.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • chloe 19.10.2008.

    daj ljudi ne kakajte pogotovo ti Jeremij@

  • tipkovnica 19.10.2008.

    Čisto sumnjam da će netko odgovarat ...

  • marko00 18.10.2008.

    možda da imamo onak ko ameri lovce na glave (oni koji se nepojave na sudu itd) možda bi oniranije počeli vatat te koji ne smiju bit s orujem ili što se nepojavljuju na sudu , ugl. hoću reć da bi efikasnostbila veća

Komentiraj...
Vidi sve komentare