To je to što me zanima!

Policija ubila terorista koji stoji iza napada na kafić i sinagogu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Muškarac je počinio dva oružana napada u kojima je ubijena jedna, a ranjene dvije osobe. U policiji nemaju spoznaja da je u napad bilo uključeno više osoba
Vidi originalni članak

Policija u Kopenhagenu objavila je kako je ubila muškarca za kojeg se vjeruje da je počinio dva oružana napada nekoliko sati ranije. Muškarac je ubijen nakon što je na policajce otvorio vatru, javlja BBC News .

Tereti ga se za ubojstvo jedne i ranjavanje dvije osobe na debati o slobodi govora u jednom kafeu te za ubojstvo Židova u sinagogi. U policiji ističu kako nemaju spoznaja da je u napade bilo uključeno više osoba.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Meta bio karikaturist?

Debatu na koju je upao ubojica organizirao je kontroverzni švedski umjetnik Lars Vilks, a na njoj je bio i francuski ambasador. Lars je dosad primio brojne prijetnje zbog karikature iz 2007. godine kojom je proroka Muhameda prikazao kao psa. Ni Vilks ni ambasador u napadu nisu ozlijeđeni.

Džihadisti Islamske države za Vilksovo su ubojstvo ponudili 150.000 dolara. Zadnjih godina Vilks živi pod policijskom zaštitom. U tri različita navrata, 2009., 2010. i 2011. godine, nekoliko je osoba uhićeno zato što su planirali atentat na Vilksa . Vilks je 2010. fizički napadnut dok je držao predavanje o slobodi govora na Sveučilištu u Uppsali. Vilks redovito prima prijetnje smrću. Teroristička organizacija Al-Kaida uvrstila ga je na svoju "listu najtraženijih osoba koje su vrijeđale Islam".

Idi na 24sata

Komentari 83

  • Brckoboy Armel 16.02.2015.

    mrtva usta ne govore,sklodnili ga ,dali mu nesto kesha sa strane lazni identitet i setaj mali

  • svanuće 15.02.2015.

    Ništa drugo im i nije bilo na raspolaganju.što se tiče ljudskih prava ,EU je pre liberalna.

  • ivan015 15.02.2015.

    to ti je ta muslimanska hrabrost... idu da ubiju u europi par zidovskih civila sta cak nisu ni u izraelu rodjeni... sta nejde u izrael pa tamo broba da trazi alaha? brzo bi mu tamo dobio alahu u supak nabijenog... sad ce da on dobije svojih 72 djevice... prva djevica ce mu biti muhamed...

Komentiraj...
Vidi sve komentare