To je to što me zanima!

Uhitili manijaka iz Pule: Rušio starice, mlatio ih i krao torbice

Više infromacija policija će otkriti na konferenciji za medije u 13 sati kada će se predstaviti rezultati istraživanja zahvaljujućima kojima je uhićen serijski razbojnik
Vidi originalni članak

Muškarac (35) iz Pule namjerio se na starije žene koje je mlatio, bacao na pod i udarao šakam po ulici kako bi im ukrao torbice i novčanike. Potvrdila je to istarska policija koja je rekla da je velik broj policajaca sudjelovao u pronalasku serijskog razbojnika.

- Ženama je nanio ozljede glave, kukova, ramena, nogu. Sve su u napadima srušene na tlo gdje ih je nastavio udarati - rekao je načelnik. 

Muškarac je počinio pet kaznenih djela i to četiri razbojništva i jednu tešku krađu počinjenu na osobito drzak i opasan način.

- Žene su uglavnom teže ozlijeđene, jedna je završila u Zagrebu na liječenju s ozljedama glave. Dvije žene su lakše ozlijeđene, a jedna je prošla bez ozljeda. Prvi napad bio je 26. prosinca oko 10.30 sati u Ulici Rižanske skupštine kada je muškarac prišao s leđa 88-godišnjakinji, gurnuo je u dvorište gdje su se izvodili građevinski radovi. Žena je pala u rupu, a počinitelj joj je ukrao novčanik i dao se u bijeg. Nekoliko dana kasnije, 31. prosinca oko 14.30 sati počinitelj je u Stankovićevoj ulici istrgnuo iz ruke novčanik 80-godišnjakinji i pobjegao. Napadi su se nastavili, pa je 2. siječnja u 7.45 sati opet napao, u Cankarevoj ulici. S leđa je prišao 85-godišnjoj starici, gurnuo je i ukrao torbicu sa bankovnim karticama i novcem, a već sljedećeg dana ponovio je pljačku u Vitezićevoj ulici gdje je gurnuo 79-godišnjakinju i ukrao torbicu s novcem. Obje žene su prilikom pada zadobile teže ozljede i zatražile liječničku pomoć - ispričao je načelnik PP Pula, Vjekoslav Vukšić.

Muškarac je uhićen u nedjelju nakon zadnjeg napada u Kovačićevoj ulici kada je također s leđa prišao 67-godišnjoj ženi koja je uzimala stvari iz prtljažnika vozila. Počeo ju je mlatiti kako bi joj ukrao torbicu. Žena mu se oduprla, ali je u napadu lakše ozlijeđena.

Ukrao je torbicu i pobjegao. Odmah po zaprimljenoj dojavi šokiranih građana policija je locirala razbojnika na raskrižju Mletačke i Krmpotićeve ulice. Kažu da je u svom napadačkom pohodu 'zaradio' tek nekoliko tisuća kuna, a zbog počinjenih kaznenih djela završio je u pritvoru.

Muškarac nije otprije poznat po djelima napada, ali je poznat po drugim kaznenim djelima imovinskog karaktera.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Boem_1 14.01.2019.

    udarati bakice i krast od njih to malo penzije sto imaju. Dno dna. Steta sto policija njemu nije slomila kuk pri uhicenju

  • Miške 14.01.2019.

    Jeli Pula Čakovec? Ovo je slika starog grada u Čakovcu , kakove to veze ima ?

  • Savjesni pijani vozač 14.01.2019.

    Da je pravde, policija bi mu polomila svaku kost te bi sve morao vracati ljudima s kamatama!

Komentiraj...
Vidi sve komentare