To je to što me zanima!

Policija uhvatila Iranca (33) koji je švercao migrante u Hrvatsku, sve dogovarao preko aplikacije

Kazneno prijavili šest muškaraca i jednu ženu koji su za Iranca (33) vozili u taksijima migrante iz BiH u Hrvatsku. Iz policije navode da su protiv njih već podizali kaznene prijave...
Vidi originalni članak

Zadnjih nekoliko mjeseci kriminalistička policija Splitsko-dalmatinske županije zajedno s pograničnom policijom iz Trilja istraživala je državljanina (33) Irana zbog sumnji da je krijumčario ljude u Šengenski prostor. Do njega su ga doveli migranti koje su uhvatili pri prelasku iz BiH u Hrvatsku.

POLICIJA GA TRAŽI Vozio je migrante u Istri, bježao policiji pa sletio autom s ceste. Pobjegao je s mjesta nesreće

- Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci policijski su službenici Postaje granične policije Trilj, postupajući na suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, proveli kriminalistička istraživanja nad ukupno šest muškaraca i jednom ženom zatečenima u prevoženju migranata koji su iz BiH ušli u Hrvatsku. Protiv njih su ranije podnijete kaznene prijave, dok je daljnje kriminalističko istraživanje Službe organiziranog kriminaliteta i Postaje granične policije Trilj bilo usmjereno na otkrivanje osobe koja ih je poticala da preuzimaju strane državljane u svoja taksi vozila i da ih, u zajedničkom dogovoru, prevoze za novčani iznos – navode iz policije.

PREMINUO U BOLNICI U Rijeci uhićeni migranti zbog ubojstva mladog Afganistanca u Zagrebu, tukli ga i izboli nožem

Dodaju kako je Iranac putem aplikacije dogovarao i angažirao sada ispitane migrante kako bi na 'švercali' strane državljane preko hrvatskog teritorija.

-  Osumnjičeni državljanin Irana jučer je, 23. lipnja, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku – navode iz policije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare