To je to što me zanima!

Policija zabranjuje slobodno kretanje migrantima u Krajini

Ministar policije Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić je najavio kako se radi o apsolutnoj blokadi kretanja. UN je apelirao na vlasti u Krajini da ne ograničavaju slobodu kretanja migranata
Vidi originalni članak

Od danas je na području Unsko-sanske županije u BiH uveden 24-satni policijski sat. To je odlučeno na posljednjem sastanku Operativne skupine za rješavanje migrantske krize.

U praksi to će značiti drastičnije mjere ograničavanja kretanja migranata iz prihvatnih centara Bira u Bihaću i Miral u Velikoj Kladuši, uključujući djecu bez pratnje. Njima će biti zabranjen ulazak i izlazak iz dva navedena prihvatna centra.

PARADIRAJU UZ GRANICU Mojca, pazi na kroglo: 'Pratimo migrante, a policija prati nas...'

Ministar policije Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić je najavio kako se radi o apsolutnoj blokadi kretanja, piše Klix.ba.

Van Bire i Mirala će se moći kretati samo oni koji žele okušati sreću i krenuti rutom prema državnoj granici u namjeri da uđu u Republiku Hrvatsku.

UN je apelirao na vlasti u Krajini da ne ograničavaju slobodu kretanja migranata.

OBJAVIO MUP Policija u Korenici je spasila trudnu migranticu i djecu

Oni smatraju da efekti onemogućavanja kretanja i držanja migranata i azilanata u zatvorenom prostoru, kao što je viđeno tijekom ranije izvršenih sličnih mjera u privremenom prihvatnom centru Bira, uključuju akutni stres, anksioznost, strah i povećanje tenzija koje mogu eskalirati u nasilno ponašanje.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • vuki_fuki 15.11.2019.

    Neznam da se UN zio njemackom zakonu kada su nase izbjeglice bile ogranicene u hodanju. Kad izlazis moras dati dokumente i kad se vratis opet dati, a poslije 22h nemozes uci ju prihvatni centar. Gdje se tabi bili UN

  • jo2hn8ny 15.11.2019.

    Rano su se sjetili.

  • Blue Star 15.11.2019.

    Ma nek šetaju Krajinom nije sve očišćeno 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare