To je to što me zanima!

Političari pozivaju na zabranu burke i društveno koristan rad

Austrija također planira uvesti takozvane “poslove za jedan euro” za izbjeglice, a tko ne pristane raditi društveno korisne poslove, imat će smanjenu državnu socijalnu pomoć
Vidi originalni članak

Austrijski konzervativni političari pozvali su u četvrtak na zabranu burke, kazavši da one onemogućavaju ženama da se uklope u austrijsko društvo.

Austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz iz Narodne stranke koja namjerava donijeti novi zakon o integracijama sljedeće godine rekao je da su vjerski simboli poput burke pitanje o kojem se treba raspraviti.

"Potpuno prekrivanje tijela spriječava integraciju", rekao je Kurz za ORF, dodajući da burka "nije vjerski simbol nego protudruštveni simbol".

Kurz planira uvesti takozvane “poslove za jedan euro” za izbjeglice, a tko ne pristane raditi društveno korisne poslove, imat će smanjenu državnu socijalnu pomoć.

U Austriji islam je druga najraširenija vjeroispovijest, koju prakticira 7 posto populacije ili oko 600.000 ljudi, podaci su islamske zajednice.

Čelnik krajnje desne stranke FPÖ rekao je da je krajnje vrijeme da se burka zabrani.

"Želimo u našem društvu gledati ljudima u lice", rekao je u četvrtak Heinz-Christian Strache.

Ministar unutarnjih poslova Wolfgang Sobotka kaže da ne očekuje potpunu zabranu koja bi, po njemu, bila problematična u smislu ustavnog zakona. Međutim, kaže kako može zamisliti da burka bude zabranjena kada se vozi auto, prelazi granica ili na prosvjedima.

 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • 24.08.2016.

    u potpunosti podržavam Austrijance

  • Zabar 20.08.2016.

    Oni nisu došli u EU da rade. To svako zna osim EU političara sa Merkel na čelu. 💵💵💵🐴🐮💴💵

  • Tiranosaurus 19.08.2016.

    Da sam ja na vlasti a ne na suzani kao sad..ja bih ženama zabranio da bilo šta nose od odjeće

Komentiraj...
Vidi sve komentare