To je to što me zanima!

Poliži sve: Sladoled s okusom makarona sa sirom, češnjaka...

Manuel da Silva Oliveira iz Venezuele godinama je radio u tvornici sladoleda. Želio je proširiti paletu okusa sladoleda i prvo je eksperimentirao s okusom avokada
Vidi originalni članak

Zahvaljujući nevjerojatnoj kreativnosti u kreiranju okusa sladoleda, Manuel de Silva Oliveira ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda.

U zadnjih 30 godina napravio je 870 okusa. Prodavaonica sladoleda Coromoto u Meridi u Venezueli nudi, između ostalog, sladoled s okusom srdela, lososa, luka i čilija. Praktično sve što vam padne na pamet tamo možete liznuti.

Manuel da Silva Oliveira godinama je radio u tvornici sladoleda. Želio je proširiti paletu okusa sladoleda i prvo je eksperimentirao s okusom avokada. U pokušajima da dobije savršen okus potrošio je 50 kg sladoleda. Kad je konačno uspio, 1980. otvorio je dućan.

Standardni okusi, poput vanilije, jagode i čokolade, u stalnoj su ponudi, a egzotični se smjenjuju ovisno o godišnjim dobima. Sladoledi s neobičnim okusima proizvode se i u Hrvatskoj. Jedna pulska slastičarna napravila je sladoled s okusom kanabisa, a u Samoboru prave sladoled od cikle, sira, špinata , kruha...     

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 16.05.2017.

    nema šanse sladoled s češnjakom???fuj bljak

  • Mrki55_1 16.05.2017.

    Ima li s ukusom ribice hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare