To je to što me zanima!

Poljska crkva: Seks je put za raj, a oralno je moralno

Katolička crkva izdala je knjigu koja veliča seks i govori o tome da je bračna ljubav simbolična veza s Bogom. Uživanje u seksu je dužnost partnera
Vidi originalni članak

Poljska katolička crkva prošlog je mjeseca izdala knjigu o seksu. Knjiga kapucina, oca Ksaweryja Knotza, veliča seks kao oružje muškarca katolika i predstavlja kao ljubav prema Bogu i uspoređuje ga s nogometom. Knjiga "Seks kakav ne poznajete, za supružnike koji vole Boga" predstavljena je u sjedištu poljske biskupske konferencije kako bi se istakla potpora vrha poljske Crkve.
- U Crkvi se o seksu često govori samo negativno. Knjigom sam želio odbaciti sve negativno pa seks uspoređujem s nogometnom utakmicom. Prekršaji su zabranjeni, a seks su zapravo utakmice različitih liga. Mogu biti divne kao Premier liga ili dosadne kao lokalna utakmica - rekao je otac Knotz medijima dodavši kako oralni seks smatra potpuno moralnim, a da od milovanja ne treba bježati. Seks je kao raj na zemlji, kaže otac.
- Pitali su me je li u redu milovanje koje neki krivi povezuju s masturbacijom. Da se približite Bogu, ne treba ići na hodočašće ili izmoliti dvije, tri molitve. Možete se i poljubiti ili pomaziti te ćete tako biti bliže Bogu - kaže otac. Muž je dužan pobrinuti se da i žena uživa u spolnom odnosu, a stimuliranje njenih erogenih zona važno je oružje muškarca katolika, kaže otac u knjizi. Mnogi su "profesionalci" odmah iskritizirali Knotza pa tako i seksolozi koji se pitaju što svećenik koji živi u celibatu može znati o seksu, no narodu se knjiga očito svidjela te su odvratili na blogovima i forumima: ni psihijatri ne moraju ubiti da bi znali kako radi um serijskog ubojice. Knjiga je već prozvana katoličkom Kama sutrom, a tisuće ljudi hrli u Knotzovu crkvu.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • cunjozu 05.05.2009.

    Prvo. Ne postoji Poljska Katolička Crkva, ni Poljska crkva nego Katolička Crkva u Poljskoj iliti Poljaka. Katolička Crkva ne izdaje knjige, nego postoje katoličke izdavačke kuće. To bi bilo kao da sam ja rekao da mi je Republika Hrvatska izdala knjigu. U Crkvi se ne govori negativno o seksu - U Katekizmu Katoličke Crkve stoji da je seks(orgazam) svet čin u kojem čovjek oponaša Boga tako što stvara život. Da bi neki čin bio dobar mora zadovoljavati sve aspekte svoje prirode. 1.Seks služi sjedinjenju muškarca i žene. 2.Seks je također i prokreacijski čin, dakle služi produženju vrste, stvaranju života(plodite se i množite - ono iz Biblije). Oralni je seks ljudska perverzija jer sprječava prokreacijski aspekt prirode seksa. Spolni se organi koriste prirodnim i kompatibilnim načinom-ne moram ići u detalje. I najvažnije. Čovjekovo spasenje ne ovisi o seksu. Nužan za čovjekovo spasenje je Isus Krist. Nauk Crkve o seksu se razlikuje od nauka ovog svećenika. Njegov problem što se kosi s Crkvom

  • trešnja 05.05.2009.

    Ako pročitate Veliko Ivanovo Evanđelje,onda čete shvatiti čiji je ovo svećenik i u koji raj on vabi svoje \"stado\".

  • chvarak 05.05.2009.

    svašta! još jedan željan publiciteta..

Komentiraj...
Vidi sve komentare