To je to što me zanima!

Poljski farmeri obustavljaju prosvjed na graničnom prijelazu s Ukrajinom: Želimo izmjene...

Poljski vozači kamiona od 6. studenoga blokiraju nekoliko prijelaza s Ukrajinom tražeći da Europska unija ponovno uspostavi sustav po kojem ukrajinske tvrtke dobivaju dozvole za rad u bloku
Vidi originalni članak

Poljski poljoprivrednici odlučili su obustaviti prosvjed na graničnom prijelazu s Ukrajinom u Medyki nakon što je vlada pristala na njihove zahtjeve, izvijestila je u subotu internetska stranica interia.pl pozivajući se na guvernera lokalne pokrajine.

Poljski vozači kamiona od 6. studenoga blokiraju nekoliko prijelaza s Ukrajinom tražeći da Europska unija ponovno uspostavi sustav po kojem ukrajinske tvrtke dobivaju dozvole za rad u bloku.

Kasnije su im se, u jeku pritužbi na povećanu konkurenciju iz Ukrajine, pridružili poljoprivrednici koji su zahtijevali vladine subvencije za kukuruz te da se ne povećaju porezi.

SAVEZNICI Ukrajina i Poljska spremne raditi na rješavanju 'problematičnih' pitanja

Poljoprivrednici koji su blokirali prijelaz na Medyki prekinuli su prosvjed za Božić i nastavili blokadu 4. siječnja. U subotu su se dogovorili da je ponovno obustave.

Ministar poljoprivrede pristao je provesti sva tri njihova zahtjeva u vezi sa subvencijama, povećanjem kredita za likvidnost i zadržavanjem poljoprivrednog poreza na razini 2023. godine, piše interia.pl.

OBJAVILA POLJSKA VOJSKA Nakon žestokog ruskog udara na Ukrajinu: Poljska podigla lovce F-16 da nadziru granicu...

"Potpisivanjem sporazuma obustavlja se prosvjed na graničnom prijelazu Medyka za vrijeme potrebno za provedbu zakonskih ... izmjena i za vrijeme potrebno za provedbu dodatnih izmjena", navodi se u sporazumu koji prenosi portal.

Autoprijevoznici, međutim, nastavljaju prosvjede na još tri granična prijelaza.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare