To je to što me zanima!

Trećina smatra da Karamarko utječe na odluke predsjednice

Istraživanje Dnevnika Nove TV: 50 posto ispitanika je odgovorilo kako misli da će predsjednica tijekom kampanje biti pristrana za HDZ-ovu Domoljubnu koaliciju
Vidi originalni članak

Dnevnik Nove TV istražio je što građani misle o preseljenju ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u druge gradove i što misle o njenoj (ne)pristranosti.

Predsjednica je od danas u Puli u svom privremenom uredu, a uskoro seli u Vukovar. Na pitanje podržavaju li da Predsjednica ima privremene urede, 56 posto građana je odgovorilo da podržava dok njih 33 posto ne podržava, a 11 posto ih nema stav.

Zanimljivo je razmišljanje građana zašto se seli ured. Njih 48 posto misli da je to kako bi bolje upoznala građane, a njih 43 posto misli da je to kako bi podignula vlastitu popularnost dok 9 posto ne zna.

Predsjednica Republike nakon raspuštanja Hrvatskog sabora temeljem Ustava treba odrediti datum izbora što su činili i njezini prethodnici. No, hoće li se nakon toga povući iz javnog života i do izborne noći političku arenu prepustiti političarima koji žele ostati na vlasti ili preuzeti vođenje Hrvatske?

Na pitanje hoće li tijekom kampanje Predsjednica biti neutralna ili pristrana, 50 posto ispitanika je odgovorilo kako misli da će biti pristrana za HDZ-ovu Domoljubnu koaliciju, da će biti neutralna, misli njih 38 posto, da će biti pristrana za vladajuću koaliciju Hrvatska raste misli 1 posto ispitanika, a ne zna njih 11 posto.

30 posto ispitanika smatra kako Tomislav Karamarko, u velikoj mjeri utječe na odluke koje donosi  predsjednica Republike, a da utječe u manjoj mjeri, misli to 30 posto ispitanika, a da uopće ne utječe, misli 30 posto građana dok njih 10 posto to ne zna.

Istraživanje Dnevnika Nove TV proveo je Ipsos puls od 9. do 11.rujna 2015. među 600 ispitanika.

Idi na 24sata

Komentari 395

  • purgermann 16.09.2015.

    Pa znalo se odavno da je sadasnja predsjednica KGK zakonski izasla iz stranke HDZ-a samo iz razloga sto to hrvatski ustav trazi.U proteklih 7 mjeseci pokazala je da je 100 % odana Hrvatima i hrvatskoj drzavi,iako je bivsi predsjednik i danasnja vlada imala drugacije namjere a sto je i naj losije htjeli su Hrvatsku pribliziti "regionu" na istok Europe.SFRJ bila je tamnica hrvatskog naroda i trebalo je mnogo hrabrosti i zrtava da se Hrvatska suprotstavi srpskoj agresiji koja jos dan danas vidi Hrvatsku i Hrvate u nekoj novoj balkanskoj asocijaciji. To se ne vidi samo po sastavu danasnje vlade vec i kontakti ministrice vanjskih poslova Vesne Pusic i njezina brata Zorana Pusica koji podrzava bliske kontakte sa odbjeglim Srbima iz Hrvatske.U povjesti imali smo 3 Jugoslavije i svakoj od tih te Jugoslavije su propale :SHS,Kraljevina Jugoslavija i SFRJ a bila je i jedna cetvrta Srbija i CG i ta je propala neslavno.Ako zelite zadrzati Suverenu drzavu Hrvatsku i ako zelite biti i ostati u EU zajednici ,onda je hrvatska drzava garant da se ne vracamo u istocni region .Previse smo hrvatskih zivota zrtvovali za tu nezavisnost,dabi je sada zrtvovali za neku balkansku asocijaciju. Prolistajte na vasem PC i pronadjite neki srpsku stranicu ,vidjet cete da je Hrvatska i BiH vec planirana u neki novi balkanski savez gdje bi Srbi ponovo imali vecinu.To zeli ne samo Srbija ,vec i neki sadasnji domaci hrvatski politicari zajedno sa srpskom manjinom u Hrvatskoj.Momentalno se nalazimo u predizborno doba ,a hrvatska politicka scena je vrlo podjeljena i nije lahko dobiti hrvatske gradjane da izabere pravu hrvatsku stranku ili hrvatsku koalicijsku vladu. Toga bi morali svi pravi Hrvati biti svjesni !

  • miancrljo 16.09.2015.

    Putujuci HDZ-ov cirkus. Nezna se ko je direktor a ko je klaun, a Kolindica fina ugladema glumica. Lako je lakrdijat sa tudim novcina, sto bi reko njezin direkto baba mrazica sa tudom karticom. Bolje bi bilo da se zatvori i nauci ustav kako bi znala svoje ovlast i kako se ponasati ka drzavnik tj.predsjednica.

  • Ante Stipic 15.09.2015.

    A ostale dvije trečine?

Komentiraj...
Vidi sve komentare