Obavijesti

News

Komentari 395

Trećina smatra da Karamarko utječe na odluke predsjednice

Trećina smatra  da Karamarko utječe na odluke predsjednice
4

Istraživanje Dnevnika Nove TV: 50 posto ispitanika je odgovorilo kako misli da će predsjednica tijekom kampanje biti pristrana za HDZ-ovu Domoljubnu koaliciju

VIDEO

Dnevnik Nove TV istražio je što građani misle o preseljenju ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u druge gradove i što misle o njenoj (ne)pristranosti.

Predsjednica je od danas u Puli u svom privremenom uredu, a uskoro seli u Vukovar. Na pitanje podržavaju li da Predsjednica ima privremene urede, 56 posto građana je odgovorilo da podržava dok njih 33 posto ne podržava, a 11 posto ih nema stav.

Zanimljivo je razmišljanje građana zašto se seli ured. Njih 48 posto misli da je to kako bi bolje upoznala građane, a njih 43 posto misli da je to kako bi podignula vlastitu popularnost dok 9 posto ne zna.

Predsjednica Republike nakon raspuštanja Hrvatskog sabora temeljem Ustava treba odrediti datum izbora što su činili i njezini prethodnici. No, hoće li se nakon toga povući iz javnog života i do izborne noći političku arenu prepustiti političarima koji žele ostati na vlasti ili preuzeti vođenje Hrvatske?

Na pitanje hoće li tijekom kampanje Predsjednica biti neutralna ili pristrana, 50 posto ispitanika je odgovorilo kako misli da će biti pristrana za HDZ-ovu Domoljubnu koaliciju, da će biti neutralna, misli njih 38 posto, da će biti pristrana za vladajuću koaliciju Hrvatska raste misli 1 posto ispitanika, a ne zna njih 11 posto.

30 posto ispitanika smatra kako Tomislav Karamarko, u velikoj mjeri utječe na odluke koje donosi  predsjednica Republike, a da utječe u manjoj mjeri, misli to 30 posto ispitanika, a da uopće ne utječe, misli 30 posto građana dok njih 10 posto to ne zna.

Istraživanje Dnevnika Nove TV proveo je Ipsos puls od 9. do 11.rujna 2015. među 600 ispitanika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 395
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu