To je to što me zanima!

Položili su kamen temeljac za gradnju džamije u Rijeci

Riječ je o projektu koji je započeo prije više od dvadeset godina upućivanjem zahtjeva za dodjelu lokacije. Trebala bi biti gotova do kraja 2011.
Vidi originalni članak

U Rijeci su u subotu položili temeljni kamen za Islamski Centar Rijeka koji će se izgraditi na lokaciji Rujevica - Zamet prema idejnom rješenju  akademskog kipara Dušana Džamonje. Temeljni kamen položio je ministar vakufa Katara Aimad Abdulla S.G. Al-Marri. Riječ je o projektu koji je započeo prije više od dvadeset godina upućivanjem zahtjeva za dodjelu lokacije tadašnjim gradskim vlastima. Džamija bi trebala biti gotova do kraja 2011.
- Centar će biti objekt od kulturnog i vjerskog značaja ne samo za muslimane grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, već i za ostale stanovnike Hrvatske i goste ovoga kraja, rekao je predsjednik Mesić i dodao kako je Hrvatska zemlja vjerskih sloboda i prava. Postavljanjem ovoga kamena temeljca započinje proces integracije Muslimana u kulturu, politiku i društveni život Hrvatske, rekao je Mesić. Uz njega su na svečanosti u Rijeci bili i brojni predstavnici diplomatskog kora te vjerski i državni dužnosnici.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • rikošet 03.10.2009.

    mesiću znaš li za hanžar diviziju, ili fesić diviziju suradnja sa poglavnikom je bila na nivou

  • citizen 03.10.2009.

    masala :))

  • plavuša13 03.10.2009.

    Lijepo je vidjet i jednog popa!Tako bi uvijek trebalo bit da vjera bude jedna bez obzira na religiju,način na koji se netko moli Bogu.I nek netko kaže da treba maknut križeve ja kao muslimanka prva bih ga pljusnula!

Komentiraj...
Vidi sve komentare