To je to što me zanima!

Pomor u Požegi: 'Otrovali su nam svu ribu u ribnjaku...'

Oko 3,5 tone ribe bilo je u vlasništvu ribolovnog društva. Očajni su jer sad ne mogu organizirati natjecanja. Članovi ŠRD-a pretpostavljaju da se radi o trovanju
Vidi originalni članak

Više od 500 komada ribe uginulo je u ribnjaku u Jakšiću kraj Požege.

Članovi ŠRD-a Slavonac, koje je vlasnik ribnjaka, uvjereni su da je netko otrovao vodu, zbog čega je došlo do pomora sve ribe koja se nalazila u ribnjaku veličine 2,5 hektara. Jakšićanima je stradalo 400 šarana, 80 amura, 44 štuke, 66 tolstolobika i smuđova te osam somova. Procjenjuju da su ostali bez 3,5 tona ribe. Članove smo zatekli dok su ribe uklanjali s površine vode te s travnjaka. Potvrdili su nam da su njima napunili tri traktorske košare.

- U nedjelju navečer primijetili smo nekoliko riba na površini vode. Posumnjali smo da im nedostaje kisika te smo odmah počeli upumpavati hladnu vodu iz potoka u ribnjak. Mislili smo da smo riješili problem, ali nakon sat vremena velike količine ribe počele su opet plutati na površini - kaže Mario Pus, predsjednik ŠRD-a Slavonac.

Članovi društva pretpostavljaju da se radi o trovanju. Pozvali su policiju koja je napravili očevid i sad čekaju rezultate istrage.
Ribiči štetu procjenjuju na oko 60.000 kuna.

- Ribu smo hranili pet godina i služila je za sportska natjecanja. Radi se o sistemu ulovi i pusti, a kako ćemo sad dalje, nitko od nas ne zna - zaključio je Đuro Makarević, predsjednik Ribolovnog saveza Požeško-slavonske županije.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • MpH 24.06.2016.

    Ne znam kakvi su tamo ribočuvari, al ako su slični nekolicini koje sam imao priliku "upoznati" na jezerima i šodericama u blizini ZG nije mi čudno da im je netko to učinio (nažalost na potpuo krivi način, riba nije kriva što je paze bedaci). Platiš dnevnu kartu 100kn da bi proveo par sati na jezeru s djecom da vide kako se lovi riba, ne lovimo krupnu ribu, većinom "japance" i kedere (koje isto tako puštamo natrag) i onda dođe majstor, pita di je prostirka i sprej za dezinfekciju, podmetač, čuvarica itd. (a pecemo na tzv. kederice, obične štapove bez role), razumijem da moraš imati "full opremu" ako ideš u "pravi" ribolov, al ovo je pecanje iz zafrkancije. Tehnički on je u pravu, ali platio sam ti kartu i ne moraš bit ser*nja pred djecom...

  • Kmica123_1 23.06.2016.

    SmuđOOva hahhahahhahahah katastrofa ste.....

  • ivanbiljan68 22.06.2016.

    Kad bi se radilo o ishrani stanovništva,mi bi im Primorci rado poslali nekoliko tona srdele,pa nek uživaju...vino nek si sami nabave,pa nije i ono zatrovano,ali za natjecanja??nek negdje "posude" kruha i igara MORA biti kod nas,ostalo..koga briga. Evo,možemo,kako vidite,i bez Vlade i Sabora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare