To je to što me zanima!

Pomorac iz Splita spasio život putniku koji je imao infarkt

Vođa palube iz Splita nije odustao iako je Australac bio modar i nije imao puls. Alarmirao je medicinsku ekipu, a on je počeo oživljavati putnika do njihova dolaska
Vidi originalni članak

Dario Milić (35), pomorac iz Splita, najmlađi je vođa palube u velikoj britanskoj tvrtki P&O Cruises. Na prošlom krstarenju australskim lukama na brodu Pacific Sun svojom pribranošću spasio je putnika koji je imao srčani udar na otvorenome moru.

- Stjuard je izletio iz kabine koju je čistio, uvukao me unutra i pobjegao. Na podu je ležao stariji muškarac, a supruga je nad njim izbezumljeno vrištala. Činilo se da je mrtav. Kako bih mu pomogao, prvo sam nju morao smiriti - rekao je Milić.

Obavijestio je komandni most. Alarmirana je medicinska ekipa, a on je počeo oživljavati putnika do njihova dolaska.

- Bio je sav modar, nije disao niti je imao puls. Još dva dana borili su se za njegov život. Laknulo mi je što je ostao živ - prepričao je Milić događaj od prije dva mjeseca.

Nisu se upoznali, no Australac će ga potražiti da mu zahvali. Tvrtka je Milića nagradila trima zastavicama na uniformi i dobio je izvrsne ocjene nadređenih. Hrabri Splićanin ovih je dana došao doma kako bi proveo praznike sa suprugom Nadom, sinom Oskarom (9) i kćeri Darijom (6).

Idi na 24sata

Komentari 7

  • DraganLazic 16.05.2011.

    Dragi Dario, svaka cast!!! Voleo bih da te kontaktiram ako je ikako moguce, Dragan Lazic ( isli smo zajedno u skolu u Benghaziju, Lybia) Veliki pozdrav!! P.S. Sa Lolom i Davorom sam u kontaktu, cekamo te!!!

  • ZeljkaPeternelj 01.12.2010.

    bravo braco!!

  • ljutatrava 01.12.2010.

    Konačno jedna lijepa vijest u ovoj turobnoj današnjici.Bravo Darijo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare