To je to što me zanima!

Pomorci stigli kući nakon dva mjeseca zatočeništva

U Split su doputovali Goran Indžić, Darko Mastelić, Joško Marinović i Tonči Tabain, a pri dolasku su rekli da su umorni, ali su dobro
Vidi originalni članak

Četiri hrvatska pomorca koji su od sredine travnja ove godine bili u zatočeništvu somalskih gusara u ponedjeljak su u poslijepodnevnim satima doputovali u splitsku zračnu luku iz Frankfurta, nakon što su ih krajem lipnja somalski gusari oslobodili. Doputovali su Goran Indžić, Darko Mastelić, Joško Marinović i Tonči Tabain, a pri dolasku su rekli da su umorni, ali da se dobro osjećaju. Goran Indžić je kazao kako mu je žao preostalih 200 pomoraca iz cijeloga svijeta koje somalski gusari trenutačno drže u zatočeništvu.
Četvorica hrvatskih pomoraca nalazila su se na belgijskom brodu Pompei, s još trojicom pomoraca iz Filipina, dvojicom iz Belgije i jednim iz Nizozemske, koji su zarobili somalski gusari 18. travnja ove godine dok je plovio vodama roga Afrike prema Sejšelima. O oslobađanju broda i pomoraca koji su bili na njemu vlasnici su s otmičarima, somalskim gusarima, pregovarali dulje od dva mjeseca. Otmičari su 28. lipnja oslobodili brod, a prema nekim novinskim izvješćima prethodno su vlasnici broda platili otkupninu od 2,8 milijuna dolara.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare