To je to što me zanima!

'Pomozite mi da pronađem oca svog i da ga dostojno pokopam'

Prošlo je 28 godina otkako traže svoje najmilije. Zato smo odlučili na stranicama 24sata, simbolično, objaviti 28 portreta, 28 priča o nestalim ljudima iz svih dijelova zemlje
Vidi originalni članak

Od početka rata i dana kad su u trenu prekinute mnoge mladosti, od dana kad su mnoge obitelji zauvijek zavijene u suze, a tisuće sudbina zauvijek zatočene u pitanjima o kraju, boli i patnji, prošlo je 28 godina. Zato smo odlučili na stranicama 24sata, simbolično, objaviti 28 portreta, 28 priča o nestalim ljudima iz svih dijelova zemlje. Dvadeset i osam lica tuge. Donosimo vam nove četiri priče, a u sljedećim danima objavljujemo i ostale ispovijesti. Pokrovitelji akcije Nestali su, uz podršku Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, MUP, MORH, Ministarstvo branitelja, Grad Zagreb, Zagrebačka županija, HEP, Janaf, Plinacro, Kamgrad i Jadrolinija.

Nastavit ćemo i dalje pričati, pisati i snimati ispovijesti o tim sudbinama, uskoro izlazi i druga knjiga s najvećim neispričanim pričama Domovinskog rata, s potresnim svjedočanstvima koje mnoge obitelji i mnogi u zemlji u sebi nose kao otvorene rane.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Da vidim brata, zagrlila bih ga kao što je on grlio mene

Seko, ja odlazim, ne znam kad ćemo se ponovno čuti i vidjeti, to su bile zadnje riječi koje mi je brat Ivan izgovorio 18. srpnja 1991. godine. Dan kasnije s kolegama policajcima otišao je na Banovinu. Na položaju je ranjen, a sanitet koji ga je prevozio u sisačku bolnicu presreli su četnici i od 26. srpnja 1991. gubi mu se svaki trag.I nakon tih silnih godina još čekam da mi se vrati. Da ga vidim, rekla bih mu: ‘Dragi brate, ne vjerujem da si to ti i ne mogu te prepoznati nakon svih ovih godina’. Živo se sjećam njegovih nepodopština, zagrljaja i riječi: ‘Seko, ne brini, sve će biti u redu’. Tako bih i ja njega zagrlila da ga sad vidim.

Katica Žalac-Guštin (49) iz Ozlja traži nestalog brata Ivana (29)

Tata nije zaslužio da tolike godine ne znam ništa o njemu

Moja majka je umrla dvije godine prije rata. Tata je sa svojom sestrom Marijom ostao živjeti u obiteljskoj kući u Slunju. Nije želio otići. Neki od ljudi koji su bili najbliži mojemu ocu povjerili su mi da su, nakon što je u prosincu 1991. kuća spaljena, obilazili zgarište te dozivali oca i tetu, no nitko se nije javio. Moj otac je čovjek koji je volio druge i drugima pomagao cijeli život. Nije zavrijedio da tolike godine ne znam ništa o njemu. Kad bih barem imao bilo kakvu informaciju o njemu. Pomozite da ga pronađem i dostojno pokopam. Jer ovo zaista nije zaslužio.

Tomislav Katić (45) iz Karlovca traži oca Ivana (61)

Idi na 24sata

Komentari 4

  • radim kao crnac 04.06.2019.

    Koja je smisao ovog članka? 28 godina je prošlo. Zar nije vrijeme da se napokon okrene novi list i krene dalje?!?

  • 04.06.2019.

    Ne smiju biti zaboravljeni. Većina i može biti pronađena. Kad dođe vlast u Hrvatskoj koja će u sivoj zoni formirati tim vrhunskih međunarodnih specijalaca, dobro ih platiti, dati odriješene ruke i dobiti rezultate.

  • 04.06.2019.

    SDP ce to sve rijesiti ali kad na vrbi rode trešnje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare