To je to što me zanima!

Pompeo tvrdi: SAD možda više nikad neće financirati WHO

Predsjednik Donald Trump suspendirao je prošli tjedan financiranje WHO-a, optužujući ga da je "sklon Kini" i da je podržao kineske "dezinformacije" o epidemiji koronavirusa
Vidi originalni članak

Američki državni tajnik Mike Pompeo izjavio je u četvrtak da je potrebno temeljito reformirati Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) i da je SAD, najveći donator te UN-ove agencije, možda više nikada neće ponovno financirati.

"Mislim da trebamo dobro pretresti WHO i vidjeti što će iz toga proizaći", rekao je Pompeo za televiziju Fox.

"Posljednji put smo ga reformirali 2007. i ovo je prvi put da se moramo baviti nedostacima te organizacije unutar UN-a", dodao je. "Moramo je popraviti, moramo strukturno popraviti WHO".

SVE DOK NE BUDE CJEPIVA WHO: Mjere ukidati postupno i pratiti epidemiološku situaciju

Predsjednik Donald Trump suspendirao je prošli tjedan financiranje WHO-a, optužujući ga da je "sklon Kini" i da je podržao kineske "dezinformacije" o epidemiji koronavirusa.

Dužnosnici WHO-a su to demantirali, a Kina ustraje u tome da je bila transparentna i otvorena.

SAD je najveći pojedinačni sponzor WHO-a s oko 400 milijuna dolara u 2019, oko 15 posto ukupnog proračuna agencije.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Liliana_1 24.04.2020.

    Kina je kriva za pandemiju. Razmilil se po cijelom svijetu.

  • KAJBUM_1 24.04.2020.

    Clanice UN-a.su sve jednake i jednako vrijede a ovo kaj Amerika poklanjs toj organizaciji su na fobrovoljnoj bazi i nema se razloga uzdizati iznad svih samo zato kaj je amerika dalaveliku donaciju. Trebalo bi se spomenuti i prebaciti americi kao clanici UN-a.da je Amerika usla u rat protiv Iraka da posjeduje orizje za masovnudisyruciju kojeg nije postojalo. UN je upozorio Ameriku na neide u napad na Irak ali Amerika nije poslusala pa ako pravilno gledamo Amerika je trebala biti izbacena iz UN-a.jer se nije pridrzavala UN-ovog propisa. Drugo ako Amerika se suprotivi UN-ovom svjetskom organizacijom onda se to radi na pravilan nacin a ne da na svoju ruku javno vodi sjetsku propagandu samo zato da bi preuzela tu organizaciju pod svoju administraciju jer to su Americki interesi a ne svjetski interesi. Doslo je vrijeme da amerika treba biti izolirana od cijelog svijrta radi svoje americke vanjske politike koja je nasilna i dominantna radi svojih interesa.

  • mestar 23.04.2020.

    Sve te udruge su nesposobne i sterilne nemaju nikakvu moc za sprovodenje icega eto opet iskoristavaju Gretu da kaze ono sto svi znaju da industrija i ljudi zagaduju zrak. Korona je pokazala na sto i na koga drzave trose novac i mnogi doniraju tim prodavacinma magle koji dobro zive i zaraduju na magli. Jako Eto ove hrabre nase vode su svojim neznanjem i kukaviclukom otkrili jednostavnu formulu kako d bi to napravili onda nebi bilo automobila, kamiona zatopljene zagadenje zraka, mora, rijeka i svega ostalog- Jako jednostavna formula, zabijemo se svi u svoje rupe ne izlazimo van, pozatvaramo sve sto zagaduje zrak. tvornice, rudnike, rafinerije, busotine nafte, plina itd. kad bi to napravili nebi bilo automobila, teretnih brodova, kruzera, aviona nebi nitko pljuvao po ulicama, nebi ni ti sto imaju brodice jahte itd vrsili nuzdu i sve bacali u more isto tako mi u svojim rupama imali s cime zagadit vodu, rjeke i mora jer nebi imali s cim ne treba tako dugo stat u rupi niti bi ti trebali pametovat dovoljno bi bilo dase svi pridrzavamo toga jednu nedilju dana prezivili bi samo ljudozderi koji imaju nekoga blizu u rupi. Priroda bi procvatila, zrak cist, ulice ciste nestale kolone na granicama naplatnim kucicama samo neznam kako bi maric a zadrzao svoj posao kad nebi bilo poreza i nameta, a toliko parazita ovisi o tome nastavite s planirat budite kreativni kao ti sto dobro zaraduju na prodajio magle i izmisljanjem tople vode pa uzivajte u svojim rupama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare