To je to što me zanima!

Poništili presudu Sanaderu za mito u slučajevima Hypo i Ina

OSTAJE U PRITVORU Još nema obrazloženja zašto se ukida presuda bivšem premijeru, no on neće na slobodu jer mu je određen pritvor i zbog drugih postupaka
Vidi originalni članak

Ustavni sud ukinuo je pravomoćnu presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu za slučajeve INA i Hypo, piše Jutarnji list. Trebao je provesti osam i pol godina u zatvoru, no sad će mu se ponovno suditi.

Sjednica zbog Sanaderove ustavne tužbe održana je u utorak, no još se ne zna zašto su suci poništili pravomoćnu sudsku presudu te jesu li odluku donijeli jednoglasno. Koja su ustavna prava Ive Sanadera bila prekršena, sud će objaviti poslije, kao i posljedice rušenja pravomoćne presude.

Ostaje u Remetincu zbog suđenja za Fimi mediju

Jutarnji tvrdi da će Sanader ostati u zagrebačkom Remetincu unatoč odluci Ustavnog suda, jer mu se još sudi za slučaj Fimi medije u kojem čeka pravomoćnu presudu. 

Prema nepravomoćnoj presudi iz 2014. dobio je devet godina zatvora. 

Podsjetimo, za slučaj Fimi medije se Hrvatska demokratska zajednica, Ivo Sanader i ostali optuženici sumnjiče da su iz državnih tvrtki izvukli 70 milijuna kuna. Prema nepravomoćnoj presudi, samo je Sanader dobio više od 15 milijuna kuna, a HDZ oko 24 milijuna. Što se tiče slučaja Hypo, bivšeg premijera su osudili jer je 1994. dobio proviziju od 3,6 milijuna kuna dogovarajući kredite za hrvatska veleposlanstva s Hypo bankom. Hrvatsku je oštetio i 2008. kad je za 10 milijuna eura sa Zsoltom Hernadijem, vodećim čovjekom mađarskog MOL-a, dogovorio da se ta tvrtka domogne upravljačkih prava nad hrvatskim naftnim divom iako nije imala većinski paket dionica. Hrvatska je tako izgubila kontrolu nad “zlatnom kokom”.

Idi na 24sata

Komentari 351

  • klanjcan 25.07.2015.

    Ivu za premijera!

  • prepri43 25.07.2015.

    Kad blesavi narod bude morao plačati dodatne poreze zbog politički motiviranih procesa tada će se uzalud pitati gdje je bio kad je grmilo?! Za sud u Strasbourg-u ne može biti osuđujuće presude na ovaj "izvorno" hrvatski način! Znajući za to ovaj sud je postupio kako je trebalo,- ukinio je presudu!

  • karton 25.07.2015.

    A zasto ste ovu vijest sakrili u kantun da je nitko ne vidi ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare