To je to što me zanima!

Ponos ratnih veterana: Bajkeri predvode branitelje u Kninu

"Ponos ratnih veterana“ je tradicionalan moto-defile koji povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti već petu godinu organizira Moto klub Veterani – Croatia
Vidi originalni članak

"Ponos ratnih veterana“ je tradicionalan moto-defile koji povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obljetnice 'Oluje '959 već petu godinu organizira Moto klub Veterani – Croatia (MKVC). Time veterani-bajkeri na svoj način odaju počast i zahvaljuju svojim prijateljima i suborcima poginulim, ubijenim i nestalim u Domovinskom ratu. Odaju im počast za njihovu neprocjenjivu žrtvu te slave sve uspjehe hrvatske vojske i onu najveću i najsjajniju pobjedu u operaciji Oluja koja je Hrvatskoj vratila okupirane dijelove Banije, Like, Korduna i Dalmacije i donijela mir. 

Ove godine, budući da je MKVC postao član Svjetske veteranske federacije, u moto-defileu po prvi puta sudjeluju i veterani-bajkeri izvan Hrvatske i BiH.

Veterani -bajkeri okupili su se u Livnu na trodnevnom moto susretu MC Vukova. U selu Donji Rujani, gdje se 1992.g. vodila odlučujuća bitka na livanjskoj bojišnici, kojom je zaustavljen prodor okupatora prema Dalmaciji, obišli su Memorijalni centar i crkvu sv. Jurja koji su podignuti u spomen na sve hrvatske branitelje poginule na ovom ratištu.

Sinj je, zbog Sinjske alke, svetišta Gospe Sinjske, bio sljedeća postaja moto-defilea. 

U Čavoglavama su se veterani-bajkeri susreli s Thompsonom, a večer uoči Oluje bajkeri su proveli na prigodnoj svečanosti u Tribunju. Zajedno s organizatorima, braniteljima iz UHBDDR-Tribunj i SUDVDR-113. brigade Šibensko-kninske županije, nazočili su svetoj misi, polaganju vijenaca kod spomenika prvom predsjedniku RH dr. Franji Tuđmana, kod spomenika na općinskom groblju u Vodicama i u centru Vodica te nogometnoj utakmici između domaćina i 204. vukovarske brigade.

Veterani-bajkeri će u Kninu predvoditi mimohod hrvatskih branitelja ulicama grada, a potom se pridružiti Thompsonovom moto-defileu od Drniša do Čavoglava. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • laziona 05.08.2013.

    ,,,u Kninu sam bila samo jednom u životu i to nakon oluje kad je bila utrka,,,NISAM IŠLA ZBOG UTRKE VEĆ DA VIDIM TAJ GRAD,,,i osjetim slobodu

  • sestro 05.08.2013.

    livno-sinj-knin-čavoglave..oluja je krenula iz livna a završava slavljem u čavoglavama...

  • Hrvoje Horvat 05.08.2013.

    ako su vam rezervari prazni odite kod hrvatskog jurišnika čermaka da vam da gorivo gratis

Komentiraj...
Vidi sve komentare