Obavijesti

News

Komentari 11

Ponos ratnih veterana: Bajkeri predvode branitelje u Kninu

Ponos ratnih veterana: Bajkeri predvode branitelje u Kninu
9

"Ponos ratnih veterana“ je tradicionalan moto-defile koji povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti već petu godinu organizira Moto klub Veterani – Croatia

VIDEO

"Ponos ratnih veterana“ je tradicionalan moto-defile koji povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obljetnice 'Oluje '959 već petu godinu organizira Moto klub Veterani – Croatia (MKVC). Time veterani-bajkeri na svoj način odaju počast i zahvaljuju svojim prijateljima i suborcima poginulim, ubijenim i nestalim u Domovinskom ratu. Odaju im počast za njihovu neprocjenjivu žrtvu te slave sve uspjehe hrvatske vojske i onu najveću i najsjajniju pobjedu u operaciji Oluja koja je Hrvatskoj vratila okupirane dijelove Banije, Like, Korduna i Dalmacije i donijela mir. 

Ove godine, budući da je MKVC postao član Svjetske veteranske federacije, u moto-defileu po prvi puta sudjeluju i veterani-bajkeri izvan Hrvatske i BiH.

Veterani -bajkeri okupili su se u Livnu na trodnevnom moto susretu MC Vukova. U selu Donji Rujani, gdje se 1992.g. vodila odlučujuća bitka na livanjskoj bojišnici, kojom je zaustavljen prodor okupatora prema Dalmaciji, obišli su Memorijalni centar i crkvu sv. Jurja koji su podignuti u spomen na sve hrvatske branitelje poginule na ovom ratištu.

Sinj je, zbog Sinjske alke, svetišta Gospe Sinjske, bio sljedeća postaja moto-defilea. 

U Čavoglavama su se veterani-bajkeri susreli s Thompsonom, a večer uoči Oluje bajkeri su proveli na prigodnoj svečanosti u Tribunju. Zajedno s organizatorima, braniteljima iz UHBDDR-Tribunj i SUDVDR-113. brigade Šibensko-kninske županije, nazočili su svetoj misi, polaganju vijenaca kod spomenika prvom predsjedniku RH dr. Franji Tuđmana, kod spomenika na općinskom groblju u Vodicama i u centru Vodica te nogometnoj utakmici između domaćina i 204. vukovarske brigade.

Veterani-bajkeri će u Kninu predvoditi mimohod hrvatskih branitelja ulicama grada, a potom se pridružiti Thompsonovom moto-defileu od Drniša do Čavoglava. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk