To je to što me zanima!

Ponovo je kršio samoizolaciju pa je smješten u karantenu

Bošnjaković je kazao da je posljednja karantenu napustila Čehinja koju je policija zatekla dok je pješačila od Vukovara prema Zagrebu, a tijekom dana je otpraćena iz karantene u suradnji s konzulatom
Vidi originalni članak

Potvrdio je to u četvrtak Hini načelnik brodsko-posavskog Županijskog stožera civilne zaštite Stjepan Bošnjaković, rekavši da taj muškarac ne raspolaže adekvatnim prostorom za samoizolaciju, pa je rješenjem sanitarne inspekcije smješten u županijsku karantenu.

U županijskoj karanteni do sada je u samoizolaciju bilo smješteno ukupno 25 osoba, od kojih je njih 13 napustilo karantenu po isteku 14 dana samoizolacije.

Bošnjaković je kazao da je posljednja karantenu napustila Čehinja koju je policija zatekla dok je pješačila od Vukovara prema Zagrebu, a tijekom dana je otpraćena iz karantene u suradnji s konzulatom Republike Češke.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA Samoizolaciju prekršila četiri puta! Ide u prisilnu karantenu

Karantenski objekt uspostavljen je prvenstveno radi osiguranja prostora za samoizolacijski smještaj osoba koje nemaju uvjete za provođenje te mjere u privatnim prostorima, pojasnio je.

Inače, županijski Stožer jučer je potvrdio jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o pacijentu koji je kontakt već poznate oboljele osobe.

Na području Brodsko-posavske županije registrirano je ukupno 20 oboljelih, jedna je osoba preminula, a jedna ozdravila.

MUP UPOZORAVA: 'Oni koji ulaze u Hrvatsku idu u samoizolaciju ili karantenu'

U Stožeru su donijeli Odluku o odobravanju rekreativnog ribolova na ribolovnim vodama na području županije.

I dalje pozivaju građane da poštuju mjere i preporuke Nacionalnog stožera, posebno one o potrebi fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju.

Foto: Ilustracija

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare