To je to što me zanima!

Ponovo u Rječini: Veliki se bucanj vratio po treći put

Bucanj se, nakon što su ga dva puta odveli u dublje more, ponovno vratio u Rječinu. Marin Kirinčić opet će ga pokušati vratiti na pravi put
Vidi originalni članak

Veliki morski bucanj po treći je put uplivao u Rječinu. Ravnatelj riječkog Prirodoslovnog muzeja Marin Kirinčić rekao je kako se riba ponaša dezorjentirano te da je vjerojatno prošla neku traumu kada se ne zna vratiti u svoje uobičajene vode.
- Evo i treći put smo ju vozili do Cresa i iskreno se nadam da se neće vratiti nazad. Cijeli dan smo proveli u moru baveći se ribom - rekao je Davor koji je zalutalog velikog bucnja po treći put u nedjelju odvodio u doblje more. S prijateljem Markom Balenom veliku ribu je stavio na gumenjak i opet je ostavio pred Cresom. Četvrti put, šali se Davor, vjeruje da je više neće vraćati, jer mu bucanj svojim stalnim vraćanjem u Rječinu već pomalo remeti životne obveze i planove.
Za takvu ribu nije normalno da se zadržava u plitkoj vodi jer je bucanj riba otvorenih mora. Kirinčić kaže da je predlagao dežurstva vatrogasaca i policije kako građani ne bi ribu lovili ili ozlijedili, ali niti jedna služba nije dužna paziti na bucnja jer nije zaštićena vrsta.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Hodir 05.09.2010.

    ocito voli kontakt s ljudima

  • Sony Anderson 05.09.2010.

    došao posjetit druga obersnela xD

  • user_48884 05.09.2010.

    Sirota riba...a baš simpa izgleda :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare