To je to što me zanima!

Popela se na oltar golih grudi i načas prekinula božićnu misu

Josephine Witt, dvadesetogodišnja pripadnica kontroverznog feminističkog pokreta Femen, prosvjed je usmjerila protiv tamošnjeg nadbiskupa (80) Joachima Meisnera
Vidi originalni članak

Josephine Witt, prekinula je jutarnju božićnu misu u katerdrali u Kölnu tako što se popela na oltar i s njega protestirala golih grudi.

Djevojka je na prsima nosila poruku 'Ja sam Bog', a šokiranim se vjernicima obratila uz riječi: Vjerujem u jednakost svih ljudi.

Prosvjed je usmjerila protiv tamošnjeg nadbiskupa Joachima Meisnera, kojeg je optužila da je seksističkog i patrijahalnog pristupa.

Meisner je na te optužbe odgovorio riječima da je riječ o sirotoj i bolesnoj djevojci, te je nastavio s ceremonijom, a zatim i slavljenjem Božića, ali i svog 80. rođendana.

Witt se u prošlosti istaknula prosvjedima protiv Putina i sportske mafije, a provela je i nekoliko mjeseci u tuniškom zatvoru nakon što je u toj državi u svibnju uhićena, prenosi Die Welt.

Idi na 24sata

Komentari 197

  • NinnaOuerghi 27.12.2013.

    hahahaahahah ova je neka opicena, al bolje i ovo citati nego smrtne slucajeve a vi se zapjenili svi :)))

  • Ahileja 27.12.2013.

    Kako su se samo muškarci bacili na djevojku, kao da je izvršila atentat na biskupa.

  • Mrki Medo 27.12.2013.

    I onda se čude kada idu u zatvor?! Ovoj ni to ne bi pomoglo. Kada je DRUG Tito slao ljude na Goli otok i Staru Gradišku onda je to bio čin humanizna i renesanse, dostojan nobelove nagrade za mir.

Komentiraj...
Vidi sve komentare